Inför Rom

Så, då laddar vi om. Här ska väl inte Zverev vinna i alla fall. Kan man hoppas. Jag är osäker om om jag riktigt orkar med att se honom så länge en vecka till. Men det ska inte behöva hända tycker jag. När det gäller vanlig grustennis, och tennis i allmänhet, är han som tur är mil från de bästa.

Lottningen, här har vi den, och hyfsad klass får man säga. Det är Federer som inte är med. I övrigt krävdes det plats 17 i världen för att bli seedad som 16. Alla andra med alltså.

Sista chansen att stämma i bäcken innan Paris. Sen är ju frågan om man vill det eller inte. Vinner man här får man lite fler ögon på sig i Paris vilket väl kan vara både bra och dåligt. Djokovic exempelvis, jag vet inte om det skulle vara bra för honom att vinna här. En flopp till och han skulle komma till Paris utan att någon tror på honom. En borträknad Djokovic, det kan vara rätt giftigt det. En som i lite större utsträckning behöver vinna är nog Nadal. Han vill nog inte komma till Paris utan att han och andra ser honom som favorit. Thiem vill nog känna att han är i form för sin egen skull. Så för honom vore det nog inte dumt att vinna. Tsitsipas? Han tänker nog bara vinna, inte mycket annat. Zverev? Han tänker nog inte alls. Tror det är ganska tomt därinne.

Man hoppas ju att de är på humör, pojkarna, för det kommer bli bra matcher i så fall. Tsitsipas-Berrettini om vem som får möta Djokovic i kvarten, den är inte dum.

Monfils tillbaka, hur dålig kommer han vara? Han förlorar väl mot Sonego troligen och ganska enkel väg till kvarten för Thiem. Där han sen får Rublev eller Bautista. Blir tredje mötet på bara ett par månader mellan Ruvblev och Bautista. Thiem-Rublev, det hade varit en fin kvart det.

Medvedev borde inte vilja förlora mot Karatsev, det kan man ju slå fast, men man kan väl också slå fast att Karatsev är klar favorit i den matchen. Och Karatsev kan då få en väldigt bra lottning för att kanske nå semi. Schwartzman är inte i absolut bästa form just nu och även om det skulle bli Felix eller Goffin så är Karatsev favorit i den matchen. Luktar Karatsev i semi tycker jag. Eller kan Musetti hitta spelet igen och att han då blir den som tar chansen på den delen som öppnar sig på grund av Medvedevs oduglighet? Hade varit kul.

Zverev har en väldigt enkel lottning i första omgången. Sen Nishikori, Fognini eller Varreno Busta. Kan bli tufft där men hoppas han klarar sig så han får känna på hur det är att möta Nadal på riktigt grus på fredag.

Sinner i första omgången, det är nog inte vad Nadal hade önskat sig med sitt eventuellt sviktande självförtroende. Sinner är tillsammans med Karatsev den klart bästa oseedade spelaren i fältet. Shapovalov i åttondel är enklare, men Sinner, mja, vi får se. Intressant match det där redan imorgon eller mer troligt på onsdag.

Det kommer bli bra det här, det är det i alla fall inget snack om. Och givetvis, det här ska vi följa här på bloggen, dagligen, under hela veckan.