Rom – onsdag

Vi kliver in på allvar nu i Rom helt enkelt. Det har inte hunnit hända så supermycket. Men först, förresten. Veckans podd är inspelad och ligger ute. Den ska man ju givetvis lyssna på innan dagens spel drar igång.

Idag då, har vi några fina matcher? Det tycker jag nog. Det regnade på slutet igår, så extra många matcher idag.

10:00 Bautista-Garin 1,83-2,20 Bethard

Thiem möter Fucsovics klockan 10 också. Där vill man ju de lite hur Thiem ser ut men kanske inte starkt motstånd nog för att det ska bli en riktigt bra match. Då kan nog detta bli bättre. Garin tar ministeg hela tiden tycker jag mot att bli en toppspelare på grus och Bautista är det förstås sen länge. Bautista spelar med små marginaler. Garin med rätt stora marginaler. Det blir ofta roligt när olika spelstilar möts. Att de sen båda helt saknar personlighet, utstrålning och allt det där, det får man ta. För kvalitetsmässigt, mycket bra match.

13:00 Medvedev-Karatsev 2,00-2,00 Bethard

Undrar hur man tänkt tjäna pengar på den här matchen. Hyfsade odds får man säga. Det är bara att välja och vraka. Det övergår emellertid mitt förstånd att Karatsev inte är favorit här. Medvedev har uttalat sig om att det är små justeringar som behövs för att han ska börja spela bra på grus. Ja, han kan ju börja med justeringen att inte hata det han gör och sig själv. Det känns dock som en stor justering. För mig är Karatsev en av världens absolut bästa spelare på grus just nu. Medvedev är det inte. Folk spelar på Medvedevs namn, inget annat. Tittar man på matchbilden så, Medvedev har i matcherna på grus hittills under sommaren visat sig vara väldigt ovillig att försvara sig och istället stått långt fram och halvchansat. Det spelet är Karatsev väldigt mycket bättre på kan jag säga, så om inte Medvedev börjar spela det sperl han faktiskt behärskar idag, då kommer han vara chanslös.

18:00 Nadal-Sinner 1,25-4,65 Bethard

Superintressant kvällsmatch så klart. Nadal har mycket att bevisa den här veckan. Jag skulle säga att han utan tvekan är den av de stora spelarna som mest skulle behöva vinna den här veckan. Han behöver en turneringsvinst för att visa att det fortfarande är han som bestämmer på grus. Nadal ska slå Sinner på grus, även med den lite sviktande form han nu har. Men någonstans så, tittar man på hur Nadal spelade mot Zverev, med det extremt tunna grundspel han hade där med usel längd och begränsat tryck i slagen. Jag tror faktiskt att Sinner mycket väl kan vara bättre om det är den versionen av Nadal som kommer till spel idag. Nu tror jag dock inte det. Man ska komma ihåg att Nadal aldrig är som bäst i Madrid. Nu är det vanliga grusförhållanden här och han lär få bättre kontroll på grejerna men som sagt, han bör vara bättre idag om detta på något sätt ska bli kontrollerat för honom.