Inför fredagens kvartar

Det spelades spännande tennis igår förstår jag. Själv hade jag någon slags pollenchock som gjorde det svårt att hålla ögonen öppna. Men, idag är det i alla fall kvartar, och jag tycker det ser ännu bättre ut idag. Detta är tveklöst en av årets bästa speldagar skulle jag säga. Hittills, vill säga.

Första matchen börjar alldeles strax, Opelka-Delbonis. Intressant såtillvida att det väl är bådas största match hittills skulle jag säga. De har vunnit minititlar, men de har aldrig varit i semi i en stor turnering och semi i en masters är större än titel i en 250 skulle jag säga. Den kan man absolut titta på därför.

Men, det är sen de riktiga matcherna kommer.

12:00 Nadal-Zverev 1,42-3,20 Bethard

Båda två var extremt illa ute igår. Zverev break ner i skilje, Nadal matchbollar emot. Inte särskilt övertygande från något håll alltså. Men vad gör det. Nu får vi revanschmötet från förra veckan och nu måste Nadal vinna. Vinner han inte, då blir det väldigt svårt att placera honom som någon slags tydlig favorit inför Franska öppna.

Allt handlar förstås om Zverevs serve. Hur mycket påverkas styrkeförhållandena av att han nu inte får den där extra farten han fick i Madrid. Det kan nog bara Nadal svara på och i synnerhet Nadals returer. Får Nadal bollen i spel tillräckligt ofta ska han inte kunna förlora, så mycket bättre är han i spelet än Zverev. Men får Zverev den där bollen varje gem som han vinner direkt på serven, och ytterligare någon boll o varje gem där han direkt får ett stort övertag. Då blir det plötsligt tufft.

Det där är egentligen det enda man ska hålla ögonen på tycker jag. Är det någon skillnad jämfört med Madrid eller klarar inte Nadal av det den här gången heller med returerna? Jag är faktiskt inte alls så säker som jag borde vara. Inte efter att ha sett ett höjdpunktsklipp där han varit nära att förlora mot Shapovalov. På grus.

13:30 Djokovic-Tsitsipas 1,62-2,50 Bethard

De får tuffast möjliga motstånd kastat mot sig, gubbarna. Vi får se hur de klarar det. Och det är ju lite kittlande det här med tanke på att så många menar på att det är nu de yngre tar över från de äldre. I så fall ska väl Zverev och Tsitsipas vara bättre än Nadal och Djokovic idag helt enkelt.

Det här är jag dock övertygad om att Djokovic kommer fixa, för jag har en stark känsla av att han vill stämma lite i bäcken här. Att han vill visa att han är en utmanare, och att han inte vill låta Tsitsipas växa alltför mycket.

Tsitsipas vann två av deras tre första matcher mot varandra. Nu har Djokovic tre raka. Jag tycker egentligen att det här är något som passar Djokovic ganska bra. Tsitsipas har inte serven för att störa Djokovic returnerande och väl i spelet tycker jag inte att Tsitsipas har egentligen någonting för att störa Djokovic.

Djokovic nivå känns väl inte bombsäker direkt, och hur är det med nivån på grus egentligen? Det är inte alls ointressant, inte ospännande det här. Men går det som jag tror, då är Djokovic bara för bra för Tsitsipas idag och ganska bra odds på det.

19:00 Rublev-Sonego 1,27-4,35 Bethard

Det här är väl kanske den minst roliga matchen idag tycker jag. Inte för att den är ospännande eller dålig men det kanske inte är de spelare som kittlar mig mest.

Sonego slog Thiem igår och det var väl någon slags samlad oduglighet från Thiem som gjorde att han förlorade. Han är bara inte bra, och då vinner man inte hur många jämna matcher som helst i rad. Han klarade Fucosivcs. När han nu mötte en spelare på samma nivå igen gick det inte.

Rublev är egentligen bättre på alla håll och kanter jämfört med Sonego, så här tror jag faktiskt inte att det skräller.