Torsk-Rogge

Blev ju inte så bra det där kanske.

Jag tycker väl kanske att det tråkigaste i det här var att han faktiskt inte brydde sig. Inte ens på de viktiga poängen gjorde han det han kunde för att vinna utan han spelade igenom det här som att det enbart var träning. Efter matchen sa han också att han var helt medveten om att han inte kommer vinna Franska öppna. De närmaste veckorna handlar bara om att få matchträning inför grässäsongen.

Jag måste säga att jag tycker det är en jäkla låg ambitionsnivå från en så extremt bra spelare. Hade någon yngre som är lika bra sagt samma sak inför Franska öppna hade man bara skrattat åt det. Så kan man ju inte tänka liksom. Är man bland de tio bästa i världen måste man tänka att man har en chans att vinna. Sen så, visst, det är klart att han i praktiken är chanslös på att vinna Franska öppna, men jag tycker det är lite deppigt att han säger det.

Spelmässigt, som sagt. Det här såg väl ut ungefär som det gör när han tränar. Det var slarvigt, det gick alldeles för snabbt, när han kom fel till bollen valde han att bara slå ut den istället för att försöka böka in den. Det är svårt att ta matchen på allvar, för han tog den inte på allvar.

Det känns som att Wimbledon, och OS om det blir av, blir vattendelaren. Om han inte är i närheten där, då känns det väl som att det ligger nära till hands att han bara säger samma sak rent allmänt. Att han inte tycker att han är med de bästa längre och att det inte längre känns vettigt att hålla på.

Jag tror faktiskt vi är på sluttampen nu. Jag tror inte Federer kommer spela professionell tennis 2022. Tyvärr. Enormt deppigt, men jag tror det inte.