Franska-oddsen just nu

10 dagar kvar någonting och hur ser det ut? Hur stor favorit är Nadal? Vem utmanar närmast?

Vi tittar till oddsen. Från Bethard så klart. Alltid högst odds i världen på tennis, Bethard så spelar man på tennis, då behöver man egentligen inte hålla till någon annanstans.

Börjar man nedifrån så kan man väl notera att det alltså är lägre odds, större chans, att Alcaraz vinner turneringen än att Bautista för det. Och mycket större chans att han vinner än att Fognini och Khachanov gör det. Kanske lite tveksamt, men det handlar nog mer om att någon faktiskt placerat ett spel på Alcaraz. På de andra har ingen spelat.

Det där är emellertid givetvis ointressant. Visst. Karatsev i Australian Open, han stod i några hundra gånger pengarna inför turneringen, men han vann inte, eller hur? Det är väl till kvarten någonting man kan skrälla sig fram. Sen tar de riktiga gubbarna över.

Nadal har blivit för stor favorit. Jag kan omöjligtvis ställa upp på att det skulle vara över 50% chans att han vinner. Han har visserligen stått i runt 1,50 på att vinna när han varit som mest överlägsen, men att han nu, när han förlorat mot i stort sett vem som helst, står i under 2 gånger pengarna, vansinne tycker jag. Det finns inget magiskt med Franska öppna som gör att han kommer vara mycket bättre. Han kanske kan vara lite bättre, men det kan andra också vara. Han har förlorat mot ett par av dem. Han har varit nära att förlora mot några till. Jag skulle säga att Nadal är helt ospelbar till det där oddset.

Djokovic 4,20, det är nog ungefär som det ska vara faktiskt. Jag litar inte alls på hans humör och jag litar ännu mindre på hans nivå mot andra spelare än Nadal. Tar han sig fram till slutomgångarna och ännu mer om Nadal försvunnit, då sitter man otroligt bra med de där 4,20 men att spela ett så pass lågt odds och så bara skiter han i det i någon av de tidigare matcherna, inte så kul. Jag hade inte spelat Djokovic heller.

Thiem till 7 gånger pengarna då? Innan Rom hade jag huggit det oddset med hull och hår. Om jag ser att han ser lite bättre ut i Lyon den här veckan gör jag det också. Men jag skulle vilja se det först, för det har varit för dåligt både i Madrid och Rom. Man kan inte lita på att han ska hitta formen. Samtidigt, chansar man nu och spelar honom till 7 gånger pengarna och han hittar lite form, då har man gjort en grym investering. För hittar han formen, då är han andrahandsfavorit igen och ska då stå i ett lägre odds än Djokovic.

Tsitsipas, där är det väl lite intressant egentligen. Han har varit snubblande nära att slå både Djokovic och Nadal de senaste veckorna. Vad mer krävs för att man ska ha en bra chans att vinna? Dessutom kan man vara helt säker på att han kommer vara minst lika bra i den här turneringen. Det som talar emot ett spel på Tsitsipas är att det finns väldigt många han kan förlora mot. Jag skulle säga att det finns 10-15 spelare som han en relativt normal dag kan förlora mot. Så det är lite både och. Han kan slå alla, men man får också sitta på nålar från kanske inte första men troligen andra eller tredje rundan.

Zverev räcker så klart inte till på vanliga grusbanor. Däremot, det kommer ju ut lite specialodds när det börjar närma sig. Zverev håller nästan alltid sin seedning i stora turneringar numera så att spela på att han går till kvarten kan vara en bra idé.

Rublev då? Lite intressant ändå. Det finns definitivt ingen han kan slå. Han är också en spelare som ofta går hela vägen. Alla 500-turneringar han vunnit ni vet. Sen har han inte lyckats i de stora turneringarna, men varför skulle han inte? Jag tycker han står i lite väl högt odds. Möjligen sviktande form dock.

Medvedev? Hahahahahahahahahahahaha. Ni kan få spela honom till 300 gånger hos mig privat. Bara att skicka in era spel.

Jag tror att Karatsev får det tufft. Han måste slå flera riktigt bra spelare på slutet. Jag tror helt enkelt inte han är riktigt så bra. Det är inte jättelångt borta, men jag skulle inte investera i honom till detta odds.

Sen dras väl repet skulle jag säga. Sinner måste hoppa upp flera nivåer för att ha en realistisk möjlighet. Federer tänker inte försöka. Ruud, Schwartzman, Berrettini, Shapovalov, Carreno Busta, nej då är vi nere på en nivå där alla andra måste bli sjuka för att de ska ha en chans. Just nu är väl detta i och för sig faktiskt en möjlighet men nja, det kommer inte hända.