Spännande schemaändringar inför hösten

Mer och med börjar det rulla som vanligt inom tennisen. Men saker och ting ändras fortfarande och jag tror ju att det kommer ändras lite mer framöver. Från nästa säsong borde väl allt kunna rulla som vanligt. För nu i alla fall. Vad jag hört har kineserna inte slutat trycka i sig fladdermöss så att säga, så det här var nog inte sista varvet så att säga men det kanske vi inte ska analysera här.

Två stora nyheter.

Indian Wells, som blev uppskjuten, inte inställd, i våras kommer spelas i oktober. Hur det ska gå till, det får väl betraktas som väldigt oklart i och med att de kinesiska turneringarna ännu inte är inställda. Jag skulle gissa att den har veckan efter Shanghai men vilka kommer i så fall åka till Shanghai? Inga alls. Jag tror Asien-turneringarna kommer plockas bort i år också. Egentligen lite oklart varför då man i Asien borde ha kommit längst bort från skiten. Det var ju trots allt de som började så att säga. Men jag vet inte, det kanske inte är så populärt att åka till Kina en månad just nu. Och kineserna vill nog inte ha en massa tennisspelare där som går och skräpar.

Den andra nyheten. Som hänger ihop med den första lite grann. Den vecka jag tror Indian Wells kommer ha. Då skulle Stockholm Open har spelats. Plus Antwerpen, plus Moskva. Precis som vanligt. Men Stockholm Open har nu lyckats få till en flytt till säsongens sista spelvecka i början av november. Stockholm Open ska spelas samtidigt som knatteslutspelet, veckan innan slutspelet. Tyvärr tror jag att den kommer räknas bort ur slutspelsstriden. Det är väl kanske inte genomförbart riktigt att slutspelsfältet blir klart dagen innan slutspelet börjar. Spelarna ska fotograferas i de där löjliga kostymerna och allt det där. Så tyvärr kommer nog inte Federer komma till Stockholm och spela in de sista poängen som krävs för slutspelet. Men ändå, det är en bra vecka. En hel del spelare är nog sugna på att trycka in en sista turnering innan vinterlovet.

Fortsättning följer, men det här var väl två goda nyheter ändå tycker jag.

TILLÄGG

Det verkar bekräftat att Stockholm Open-poängen kommer vara slutspelsgrundande. Bara att hoppas på en riktigt jämn kamp och att spelarna som ligger på gränsen tycker det är värt att åka till Stockholm. I så fall skulle det kunna bli otroligt bra detta.