Veckans turneringar

Det är inte den mest festliga spelveckan det här, det går inte att vrida det till. Det är absolut bättre spelare i atp-turneringarna i Belgrad och Parma, men det är ändå kvalet till Franska öppna som jag tittat på. Det känns liksom som att det gäller lite mer. Relativt få kommer om några år komma ihåg vilka som vann i Belgrad och Parma den här veckan. Relativt få minns nog vilka som kvalar in till Franska öppna också i och för sig.

Hur som helst. Lite av en väntvecka det här, men vi kan väl ändå titta till vad som försiggår.

Moraing och Coria. Det är väl ungefär samma sak för Djokovic som om jag skulle möta någon av mina söner. Och då kan det noteras att de är fem år. Blir lite löjligt det här. Djokovic kommer inte behöva möta någon spelare som håller någon slags kvalité för att ens kunna ge honom motstånd den här veckan. Det var tunt redan från början och det har inte helt överraskande blivit ännu tunnare.

Den intressanta kampen blir väl kanske om finalplatsen på den undre halvan. Fyra spelare där som inte direkt är vana vid finaler numera. Verdasco har varit det förut, men han har verkligen känts helt slut senaste tiden. Fin chans för honom att samla på sig några poäng här. Mer trolig finalist dock, Delbonis, ytterst formstark och han borde kunna ta sig fram i det där motståndet.

Synd att det inte finns några slutsegrarodds uppe från Belgrad just nu. Hade varit intressant att se om Djokovic stod i över 1,10 på vinna.

Lite roligare i Parma. Eller ja, klart roligare. Här finns det ju någonting man kan prata om i alla fall.

Inte de där superstjärnorna som var toppseedade kanske och båda två rök direkt. Sonego ska det bli lite intressant att följa framöver. Jag tror absolut inte han kommer fortsätta vara så bra som folk tror, men det återstår att se.

Korda som haft en usel inledning på grussäsongen börjar nu hitta spelet igen. Han ska vara och är bra på grus egentligen, han har bara haft en svacka. Lite spännande möjlighet för honom att vinna sin första titel den här veckan skulle jag säga. Otroligt jämnt verkligen. Alla kvarvarande spelare utom möjligen Gombos har chansen att vinna men hade jag fått välja en hade jag plockat Korda.

Mikael Ymer kvalade in, var med, men visade åter hur långt ifrån atp-touren han är just nu rent nivåmässigt. Det känns lite jobbigt där helt enkelt. Utanför topp-100 på både atp-rankingen och årsrankingen nu, Ymer. Det var väldigt svårt att se framför sig för ett drygt år sen. Han har verkligen blivit sämre.

Inget spektakulärt i matchväg kanske nu under slutskedet, men vi kan väl hålla koll på det där. Tar Korda sin första titel den här veckan?