Inför första dagen av Franska öppna

Då kör vi! Det är ganska många år nu som Franska öppna börjat redan på söndagen och det är bra. Den första omgången blir utspridd över tre dagar, det blir mer hanterbart att följa och ja, klart bättre. Det som vore det absolut bästa är dock om man började på måndagen, men ändå spred ut första rundan över tre dagar. Som det är nu är Grand Slam-turneringarna en eller kanske två dagar för långa. Det blir lite glest sista veckan.

Men det där behöver vi inte fundera över nu. Nu tittar vi till första speldagens matcher.

Godbitarna i alla fall. Vi tar inte alla. Vi tar de som jag tycker känns lite mer spännande.

11:00 Fognini-Barrere 1,25-4,45 Bethard

Då ska vi se om Fognini är på något slags humör då. Han ställs mot Barrere som i ärlighetens namn inte är mycket att hurra över. Rankad 122, Barrere, som bäst varit 80, men aldrig riktigt varit en atp-spelare om man frågar mig. Han är en vettig poängsamlare på challengernivå, inte mer än så.

Men en hemmaspelare, en Fognini som vi inte har en blekaste aning om var vi har, precis som vanligt. Det är klart att man inleder dagen med den här matchen.

12:30 Evans-Kecmanovic 1,52-2,70 Bethard

En av första omgångens på papperet bästa matcher skulle jag säga. Det här kan bli riktigt kul.

Kecmanovic är född 99, fortfarande jätteung alltså trots att han varit med i flera år nu. Rankad 48, förstås jättebra. Men jag tycker ändå han är en liten underpresterare just nu. Han borde kunna få ut lite mer. Fyra förluster och två vinster på grus hittills under våren. Han har torskat direkt i tre av turneringarna. Men ja, vad gör man när man får möta Karatsev, Isner, Djokovic och Fognini. Det har varit hårda bud för honom lottningsmässigt. Lite sämre på grus än på hardcourt, Kecmanovic men marginellt skulle jag säga. Han ska i grunden klara grus bra.

Och så har vi Evans som kanske inte underpresterar just nu riktigt. Det kan man väl utan överdrift säga.

Evans spretiga attackerande mot Kecmanovic otroliga stabilitet från baslinjen.

Jag tycker det luktar lite Kecmanovic spelstilsmässigt. Evans kommer inte gilla att hela tiden få så bra längd och tryck mot sig.

Samtidigt finns det väl spelmässiga grejer som talar för Evans också. Som att Kecmanovic är en av de långsammaste spelarna på touren. Om Evans väl får börja attackera, då hinner inte Kecmanovic med.

Jättebra odds på Kecmanovic i alla fall. Den kan man med gott samvete spela.

14:30 Djere-Moutet 1,83-2,10 Bethard

En annan av de bättre matcherna. Djere är en bra grusspelare vilket även gäller Moutet. Och när det gäller Moutet, det blir ju ofta lite fart. Han är inte världens mest sympatiska tennisspelare så att säga.

Borde kunna bli bra spel också. Kompetenta bollare båda två. Djere lite tråkigare och mer enkelspårig i sitt bollande, Moutet hittar på lite mer.

Inget spektakulärt egentligen kanske men en bra match, mycket mer än så får man oftast inte i första rundan.

16:00 Tsitsipas-Chardy 1,02-19,00 Bethard

Tsitsipas och Zverev är topp-10-spelarna som spelar idag. Zverev möter Otte, det är inget motstånd riktigt. Chardy kanske inte mycket att hurra över heller, men det finns ändå någon slags potential för matchen. Chardy har en serve att luta sig mot och ska kanske kunna hålla Tsitsipas borta i någon slags utsträckning. Rätt betydande skillnad mellan dem att Tsitsipas är våldsamt stabil, Chardy våldsamt ostabil. Chardy kommer kunna stå upp under perioder men i en match över fem set finns det ändå ingen chans.

Det var det jag tänkte följa lite extra. Klicka på oddsen för att komma till just oddsen och där kan ni också se vilka andra matcher som spelas under dagen.

Härligt att vi kommer igång!