Franska öppna – måndag

Först av allt givetvis. Jag och Nisse är igång med vårt franskamaraton som ska pågå i 14 dagar. Ett avsnitt om dagen under Franska öppna. Vi spelar in på kvällarna och avsnitten ska också komma ut på kvällarna. Vi kör mest eftersnack till matcherna så, men också lite inför kommande dag. Så lyssna på det innan dagens spel börjar, det är en bre idé tycker jag.

Men vi ska givetvis hålla oss till text också.

Så, vad säger vi om gårdagen?

Thiems förlust förstås det som sticker ut. Han var helt värdelös, och han sa själv detsamma efteråt. Han saknar kraft i slagen. Det vill säga, han träffar inte bollen i stort sett. Han för sig dåligt. Han är osäker. Ingenting stämmer. Det har varit så i några veckor och det är som att han är för djupt nere i skiten för att det bara ska släppa. Han måste nog starta om på något sätt. Jag tycker det luktar tränarbyte lång väg. Inte för att det troligen är tränarnas fel, i det här fallet Massu, men att byta tränare är enklaste sättet att starta om maskineriet. Jag tror han kommer göra så till grässäsongen men återstår att se.

Andujar, kan borde placera ett gäng spel just nu. Det känns som att han har lite flyt. Han är inte i någon superform själv överhuvudtaget men han har ändå slagit två av världens absolut bästa spelare på bara ett par veckor. Först Federer i Geneve och sen Thiem här. Han måste tänka typ, var det såhär lätt det var, varför började jag inte slå dem tidigare?

Zverev förlorade de första två seten mot Otte. Jag såg inte dem, och jag kan inte förstå hur det gick till för från det att jag började titta i början av tredje var det precis som det ska vara. Otte är hopplöst osäker och inte minsta hot för en bra spelare. Sällan har väl ett underläge 0-2 i set vänts enklare än vad Zverev vände på det här. De som spelade Zverev till över 2 gånger pengarna efter andra set kan inte vara missnöjda med sig själva idag.

Tsitsipas hade mycket väl kunnat torska första mot Chardy och det hade varit kul att se vad som hänt sen för Chardy var absolut inte helt borta spelmässigt. Men det är ju det där. När man är nära mot Tsitsipas är man längre ifrån än mot andra spelare för de där sista bollarna är extra svåra att vinna mot Tsitsipas. När Thiem nu åkte ut, han börjar bli ganska ensam på undre halvan av lottningen, Tsitsipas.

Dimitrov gav upp och Hurkacz åkte ut. Det är inte Djokovic och Nadal direkt. De är både överrankade och överskattade båda två och de som sagt att Hurkacz kommer etablera sig på topp-20, de ska nog ta på sig glasögonen med rätt slipning istället.

Kecmanovic slog Evans vilket jag känner mig nöjd över. Inte för att jag gillar Kecmanovic utan för att jag är så extremt trött på Evans uppsyn. Jag orkar inte med honom. Och jag gillar ju inte när folk överskattar spela. Evans är ingen bra spelare på grus. Det som hände i början av grussäsongen, det var något riktigt konstigt. Han är ingen toppspelare på atp-touren överhuvudtaget för den delen, Evans. Men nu kommer gräset, det ska vara hans bästa underlag så se upp med honom där. Intressant match såtillvida att den blev exakt som jag trodde. Allt var en kamp mellan vem av dem som fick spela sitt spel. När Evans attackerade Kecmanovic var Kecmanovic inte i närheten av att hinna med. När Kecmanovic fick fast Evans vid baslinjen kunde han inte missa, men det kunde Evans. Evans vågade lite för lite skulle jag säga. Han trodde han skulle kunna vinna matchen utan att ta risker. Det var ett misstag.

Vi nöjer oss så om gårdagen, och går på dagens godbitar istället.

12:30 Medvedev-Bublik 1,43-3,05 Bethard

En höjdpunkt givetvis. Mycket intressant att se hur Medvedev står sig. Rätt intressant matchbild också skulle jag säga. Båda två är lite oberäkneliga på sitt sätt men det känns väl lite grann som att Medvedev kanske inte kommer uppskatta Bubliks tramsande. Jag tror Bublik har en jättechans att skrälla men som sagt, det mest intressanta är förstås Medvedevs uppenbarelse. För att han ska kännas att räkna med i turneringen måste han visa något helt annat än han gjort hittills under våren.

14:00 Basilashvili-Lajovic 1,71-2,30 Bethard

Förtjänar att nämnas för att Lajovic är dagens bästa odds. Grand Slam-turneringar är inte Basilashvilis grej direkt. Han gillar ju de där 250-turneringarna när de seedade faller som korthus och han bara kan smyga fram och knycka åt sig titeln, ni vet. Lajovic är för mig en klart bättre spelare än Basilashvili och dessutom är han överlägset bäst på grus, Basilashvili är egentligen bättre på hardcourt. Så ja, här spelar man på Lajovic och håvar in vinsten. Och man kan ju titta också för lite spänning, så klart.

16:00 Federer-Istomin 1,11-8,00 Bethard

Svårt att förbise den här matchen. Man vill givetvis se Federer. Det jag mest förväntar mig från honom idag är väl att han ska ta matchen på allvar vilket han inte gjorde i Geneve. Att han även om det inte känns perfekt åtminstone ska försöka vinna till något slags pris. Istomin har fallit ifrån totalt senaste åren men från ingenstans gjorde han ett bra kval här. Ser man till Federers förlust i Geneve så är nog inte Istomin så långt ifrån Andujar nivåmässigt så han bör nog helst vara lite bättre idag, Roger.

18:00 Goffin-Musetti 2,50-1,60 Bethard

En av de bättre matcherna idag. Vad håller Goffin för nivå nu för tiden egentligen? Väldigt oklart. Det är ingen topp-10-nivå direkt. Och Musetti, hans nivå har väl inte satt sig riktigt ännu. Det är lite upp och ner. Borde kunna bli bra spel i alla fall. Goffin nötande mot Musettis lite mer varierande spel. Det borde kunna bli bra.

Så säger vi, och vi hörs troligen närmast i podden ikväll.