Franska öppna – tisdag

Ni vet att podden kommer ut redan på kvällarna under Franska öppna va? Perfekt att lyssna på innan man nattar. Här måndagens avsnitt.

Federer och Medvedev de stora grejerna igår och klart positivt från båda två.

Federer mötte Istomin, som inte är så bra, men det spelar egentligen ingen roll för intrycket. Det som jag fokuserade på inför matchen var om Federer skulle fokusera, om han skulle göra allt för att vinna matchen och det gjorde han från första poängen. Fullständigt motsatt jämfört med hur det var mot Andujar i Geneve. Då spelade han matchen, men han spelade den inte för att vinna. Nu spelade han för att vinna. Han rörde sig bättre. Han slog inte bort bollar med flit när han kom fel. Han hade fokus. Och plötsligt var det som det ska vara. Han såg ut som den fortfarande riktigt, riktigt bra spelaren som man aldrig kommer sluta förvänta sig att han är. Motståndet var som sagt väldigt svagt, men visst börjar man tänka framåt mot en eventuell match mot Djokovic och tänk om. Tänk om Federer kan utmana. Det hade varit något. Rätt skön position han hamnat i Federer. Var den där uppenbarelsen i Geneve kanske ett genidrag. Att se helt värdelös ut och säga att han är chanslös i Franska öppna. Inte så kul att möta en av världens bästa spelare som säger att han är chanslös kanske…

Medvedev, precis samma sak egentligen. Plötsligt såg han inte gruset som en motståndare utan försökte bara göra det bästa av situationen, att det trots allt är spel på grus just nu. Sen tycker jag kanske inte han imponerade spelmässigt som Federer gjorde men det såg plötsligt okej ut i alla fall. Han såg svårslagen ut igen och det är väl det som är Medvedev. Han ser ju sällan sådär blixtrande ut, men han är extremt svårslagen när han vill och som den undre halvan ser ut, det svänger fort men nu är väl Medvedev Tsitsipas främsta utmanare där helt plötsligt.

Sinner var illa ute, matchbollar emot, men vände och vann mot Herbert. Lite ovan vid att spela inför publik tror jag, Sinner. Han gjorde ett stressat intryck hela matchen egentligen och man kände inte alls igen honom. Men bra att han klarade sig, honom vill vi så klart se längre fram.

Vi nöjer oss där om gårdagen tycker jag. Vi pratar om ett gäng ytterligare matcher i podden så för eftersnack, lyssna på den.

Nu, inför tisdagens spel. Jag plockar ut godbitarna som vanligt.

11:00 Carballes Baena-M.Ymer 1,74-2,25 Bethard

Känns som att jag redan pratat och skrivit mycket om den här matchen men nu är det alltså dags. Lite frågetecken kring skicket på båda spelarna. Carballes Baena lämnade wo i kvarten i Belgrad förra veckan på grund av sjukdom. Inte alltför längesen, vi får väl se hur återhämtad han är. För att en spelare på hans nivå ska lämna wo i en kvart på atp-touren måste det nog vara rätt illa.

Två riktiga långtradare det här. Ingen av dem gillar att slå till bollen överhuvudtaget. Jag tycker det luktar väldigt lång match, det luktar jämnt, och jag tycker också det luktar svenskt i andra omgången. Han brukar vara duktig på att få med sig såna här matcher, Ymer.

12:30 Monfils-Ramos 2,60-1,57 Bethard

En match som förstås blir mer intressant om Ymer skulle vinna för här är i så fall motståndarna i omgång två.

Borde kunna bli bra spel här också. Ramos kommer vara den som driver på spelet mer, Monfils kommer springa mer, och frågan är väl lite hur det är med Monfils fysik numera. Om han orkar tror jag att han har alla möjligheter att ta Ramos på säkerhet i längden.

16:00 Nadal-Popyrin 1,006-30,00 Bethard

Att spela på Nadal och Djokovic i såna här matcher till 1,01, som oddset oftast är, blir lite för lönsamt så jag håller med oddset på Nadal här faktiskt. 1,01 är för högt, det är för bra.

För helst ärligt, hur många såna här matcher har han förlorat? Nästan ingen. Ingen i Franska öppna. Och nu har han ju spelat några stycken.

När de möttes i Madrid för några veckor sen stod Popyrin upp bättre än man kunnat förvänta sig men Nadal är nog i lite bättre form nu skulle jag säga, och Franska öppna är så klart något annat än Madrid också.

Det är ingen match såtillvida att det på något sätt är spännande men det är väl inte så dumt att se Nadal i Franska öppna rent allmänt.

21:00 Djokovic-Sandgren 1,006-30,00 Bethard

Om man spelar både Nadal och Djokovic i en dubbel så kommer man upp i lite drygt 1,01 i odds. Det väll säga, satsar man en hundring får man 101 kronor tillbaka, man vinner en krona. En okej investering faktiskt. Ingen av dem kommer förlora.

Men ska någon av dem förlora, då är det ju Djokovic här. Här finns det åtminstone någonting att prata om. Att Sandgren tidigare skrällt i Grand Slam-turneringar, att han inte är särskilt rädd för de bästa osv. Men han är förstås fullständigt på tok alldeles för dålig, så det går ju inte i alla fall.

Vi hörs om inte förr i podden ikväll. Till dess, mycket nöje.