Franska öppna – onsdag

Ni börjar väl ha koll på det här vid det här laget. Vi börjar med podden som släpptes igår kväll.

Rublev utslagen, givetvis tisdagens stora grej. Han har tappat lite form. Hans extremt höga nivå varade länge, men jag tycker han undan för undan fallit ifrån lite senaste veckorna. Att han kastade in en vinst över Nadal på grus mitt i sänkningen talar väl lite emot det kanske men jag tycker han sett lite sämre ut. Frågan är väl också om han inte är lite sämre på grus än på hardcourt också. Och så mötte han en spelare som inte passar honom överhuvudtaget. En jätteskräll av Struff men ändå inte från klar himmel skulle jag säga. Karatsev är den som gynnas av detta. Han väg mot kvarten känns nu väldigt överkomlig ut.

Nadal och Djokovic, inga problem alls. Jag tycker nog att Djokovic imponerade lite mer men marginell betydelse givetvis.

Rätt kul med publiken. Det måste vara så att de släpper in ett visst antal åskådare på området, och sen går alla dessa och sätter sig på ett par banor. Under Rublevs förlustmatch var det inte fullt, men väldigt välbesatt. Bra drag på Monfils match också. Han slog Ramos i fyra set. Det hängde på en skör tråd i princip hela tiden men han fick med sig det. Monfils är nog en sån där spelare som inte hatar att publiken börjar komma tillbaka. Han har det kroniskt tufft med koncentrationen och det blir nog inte bättre av att ingen kollar.

Ymer vidare efter en troligt märklig, och dålig match mot Carballes Baena. Jag tror att många underskattar vikten av att Ymer ser till så att matcherna blir så svängiga. 0-6-förlusten i set två och tillhörande usel start i tredje set igår exempelvis. Det är liksom inte så att han låter matchen tippa över lugnt och behagligt åt motståndarens håll utan den välter över till motståndaren men han har ändå hela tiden kontroll på det. Han vet när han ska börja försöka spela igen och motståndarna är ovana vid det där. Att möta någon som är så overkligt dålig under en period men sen plötsligt börjar spela igen. Jag har givetvis inte sett alla, inte så många snarare, matcher mellan två blåbär i första rundan men nivån på den här matchen var verkligen under all kritik. Ymers andraserve och hans forehand, det är slag som liksom inte ens hör hemma på challengertouren. Men han har också något som få spelare runt hundra i världen har. Han är väldigt svår att bli av med och det fick Carballes Baena erfara igår. Sen så, kanske inget tennismässigt geni, Carballes Baena. När Ymer inte fick någon fart mot sig på sin forehand var det en blandning av att bollen ibland studsade innan nätet, typ och ibland landade direkt i skynket bakom banan. Hade Carballes börjat fösa över bollen mot Ymers forehand så hade matchen fått en helt annan utgång men han förstod inte riktigt det där, spanjoren. Ymer mot Monfils nu. Fantastisk möjlighet givetvis. Kan han bara få matchen att bli lång så har han alla möjligheter att nå omgång tre.

Vi nöjer oss där om gårdagen. Nu kliver vi på onsdagens matcher. Det är dags för omgång två.

Jag brottas lite här. Det känns inte särskilt smart att säga att en speldag med hälften av matcherna i andra omgången av Franska öppna är tråkig. Men var hittar man godbitarna då? Jag tycker det är väldigt svårt att finna matcherna som sticker ut.

Djere-Kecmanovic, det är en bra match som startar klockan 11, men kollar någon någonsin på de där spelarna? De är inga superstjärnor direkt. Men det kommer bli bra spel och två spelare som en tredje omgång är bra för, så stor match för dem.

Fognini-Fucsovics lockar väl lite grann. Det känns som en av dagens bättre matcher. Helt och hållet upp till Fognini. Fucsovics vet vi vad vi kommer få från. Han kommer stå och mota tillbaka. Det blir upp till Fognini att panga sig igenom honom och spelar Fognini bra, då är det inget snack.

Khachanov-Nishikori är också en bra match. Borde bli ett rackarns tempo där. Khachanov står i mitten och pangar, Nishikori motar tillbaka. Om Nishikori bara får lite snurr på Khachanov, det vill säga klarar att placera sina bollar ut mot hörnen, så tror jag Nishikori vinner.

Martinez som Tsitsipas möter är ganska medelmåttig och i min värld inget hot mot någon toppspelare. Det ska bli en enkel resa för Tsitsipas idag.

Den match jag verkligen ser framemot idag är egentligen den sista. Det ska bli spännande att se hur Medvedev gör sig idag. Helt annat motstånd. Paul är mycket mer noggrann och ger bort mycket mindre än Bublik. Man ska veta det tycker jag att han fick det bra serverat för sig i första omgången, Medvedev. Det är exakt sådär han vill ha det. Han vill att motståndaren ska göra bort sig så han slipper slå in bollarna själv. Paul är mer åt det tråkigare hållet och kommer inte vika sig som Bublik gjorde. Så ett litet test för Medvedev ikväll även om det också ska sägas att Paul inte är något starkt kort i en sån här turnering. Så i grunden är det en bra lottning, det är bara det att jag vill se Medvedev hålla sitt fokus mot den här spelstilen också.