Franska öppna – fredag

Podden, ni lyssnar på den va? Den ska lyssnas sent på kvällarna, men man får ju lyssna på dagen också. Här avsnittet efter gårdagens spel.

Jag är lite sugen på att hugga tag i dagens spel, men vi måste ju prata igenom gårdagen lite först.

Och vi kan väl börja med att Nadal mötte, och vann mot, Gasquet, inte Struff. Nadal och Struff kan dock få mötas längre fram, inte alls osannolikt, så hoppas ni memorerade mitt försnack kring den matchen igår. Det kan komma väl till pass senare. Om Nadalmatchen så, få spelare känner väl sig så underlägsna Nadal som Gasquet. Det går liksom inte. Det var ingen riktig match men emellanåt lite kul spel i alla fall.

Den enda någorlunda högt seedade spelaren som åkte ut var Monfils. Och ni vet nog vem han mötte. Mikael Ymer vidare till tredje rundan, fantastiskt bra gjort så klart. Över en miljon kronor in för Ymer, som man visserligen ska betala skatt på. Folk har en tendens att glömma det när man tänker att tennisspelare som är typ hundra i världen, som Ymer, är någon slags multimiljonärer. En helt del sköna poäng också som gör att Ymer med nöd och näppe klämmer sig in på topp-100 igen. 97 eller 98 i världen kommer han vara nästa vecka om han förlorar i nästa omgången och det är väl snudd på givet att han gör det då han möter Sinner.

Gällande matchen så, otroligt stökig. Monfils var ett par poäng från att ge upp efter ett set. Ymer märkte det, tappade allt, och en bra bit in i tredje kändes Monfils som en mycket trolig segrare. Ymer kom tillbaka, och därifrån och in, jag vet faktiskt inte om jag sett en spelare spela så korkat som Monfils gjorde. Han stod och slog stenhårt, tog massor av risker, i mitten mot Ymer. Det är inte så smart då Ymer är rätt bra på att mota tillbaka. Monfils är ingen smart tennisspelare, men i den här matchen var det lite världsrekord. Han gjorde precis alla man inte ska göra mot Ymer. Ymer, bra gjort. Det är inte hans fel att motståndare inte scoutar honom och han har något som är otroligt bra. Att folk liksom inte blir av med honom. Han klänger sig konstant kvar i matcherna på ett imponerande sätt. Den här gången behövde han inte ens spela fem set för att avgöra.

Karatsev utslagen, det är väldigt noterbart. Jag såg dock inget av den så jag har inget att bidra med, men det bör noteras.

Alcaraz, otroligt imponerande. Fullkomligt krossade Basilashvili. Det finns något där. Synd att han inte går mot någon av de mer möjliga seedade spelarna i den här turneringen.

Vi stannar där från gårdagen. Nu, dagens godbitar!

12:30 Fognini-Delbonis 1,60-2,50 Bethard

Man ska väl veta att Fognini inte direkt gödslat med att gå långt i slams genom karriären. Det här är alltså en viktig match för honom. Praktform på Delbonis som vunnit många matcher och slagit några bra spelare senaste månaden. Så det är inte enkelt, men det är en väldigt bra chans som jag tycker Fognini ska ta. Det blir ett ganska rent bollande här och har Fognini en okej dag, då vinner han.

14:30 Medvedev-Opelka 1,31-3,80 Bethard

En av de matcher jag ser framemot idag. Jag vill se hur Medvedev hanterar detta. Nu har han ju gjort två okej matcher på grus. Så nu hade han kanske hellre mött en vanlig spelare. Så får han istället detta mot sig. Det jag tänker lite grann är det här med spelstilarna. Medvedev är inte den som håller ett konstant tryck på sin motståndare så motståndaren inte får chansen att ta initiativ. För Opelkas del handlar allt om det där. Att få chansen att chansa. Han vill inte ha något bollande. Han vill ha första halvchans att klappa till allt vad han har och om inte Medvedev anpassar sitt spel kommer Opelka få bra med chanser här.

Men givetvis, allt handlar i grunden om Opelkas servande. Hur kommer Medvedev hantera det? Jag tror i grunden mer bra än dåligt.

Oavsett vilket. Större hot för Medvedev det här än vad många tror, tror jag.

21:00 Tsitsipas-Isner 1,16-6,00 Bethard

Den match jag ser mest framemot idag. För jag tror att Isner kan få det riktigt, riktigt tufft idag.

Isner imponerade i Madrid och han har imponerat här också. Han är i form. Han ser extremt svårbruten ut.

Hur bra är Tsitsipas på att hantera servemonster? Han har 3-2 i inbördes på Isner. Det är ju rätt bra. Men ser man på det ur ett teoretiskt perspektiv, hur han borde hantera det så, sådär. Han returnerar ganska offensivt, det vill säga står ganska nära baslinjen och returnerar. Det är inte det bästa sättet mot Isner.

Det blir otroligt mycket serve. Det blir väldigt få breaks. Det blir tiebreaks.

Tsitsipas är kanske den bästa tiebreakspelaren som finns. Men vad är då Isner? Tsitsipas vinner 57% av sina tiebreaks hittills genom karriären. Isner vinner nästan 61% av sina.

Vi får se. Jag tror att Tsitsipas kan ryka ikväll.