Franska öppna – lördag

Vi börjar med podden, som vanligt.

Isner-Tsitsipas var matchen att se framemot och jag tycker också det blev riktigt bra. Isner var en poäng från att vinna, kanske. Det kändes lite som att han behövde vara så extremt bra för att hålla Tsitsipas borta att det kanske inte ens hade räckt med 2-0 i set. Men hade han vunnit den där breakbollen där Tsitsipas kastade sig runt och vek in en rak forehand, då hade det varit 2-0 i set, och låt oss säga att det hade blivit jobbigt för Tsitsipas i så fall även om han i det läget redan hade tagit över spelmässigt.

Otroligt imponerad av Tsitsipas. Han har liksom en nivå till av mental styrka i sig än han normalt visar, vilket är helt sjukt. När han kände att allt var emot honom i mitten av andra set började han plötsligt gå och muttra på grekiska, något som gjorde att han blev ännu mer noggrann, såg ännu mer omöjlig ut, och några minuter senare hade han fått med sig break som vände matchen. Isner hängde sen med i hela tredje set men det kändes ändå hela tiden som det var en tidsfråga efter det.

Det går inte att dra mycket till spelmässiga växlar på den här matchen men det var ändå något alldeles jävligt imponerande.

En som inte imponerade var Ruud. Sällan har väl så mycket gått fel för någon som det gjorde i matchen mot Davidovich. Det hela nådde sin kulmen när Davidovich, som inte kunde vinna matchen, fyrade av en underarmsserve vid breakboll ner, 6-5 i avgörande. Det var ingen bra underarmsserve. Det blev nästan som ett upplägg för Ruud som dock blev paralyserad, sprang nästan in i bollen för att serven var så lång, hög och dålig och valde att fösa en slice ner i nätet istället för att bara slå in upplägget. Det blir lite pajaseri på något sätt när en spelare som Davidovich, som är så nervös att han inte kan spela, räddas av en sån grej. Ruud var överlägsen, men förlorade matchen. Sällsynt, men det kan hända med tennisens räknesystem.

Som Medvedev slaktade Opelka alltså. Det var som att han ställdes mot en spelare som inte alls har en av världens bästa servar. Det var liksom inga problem för Medvedev. Sen är det ett problem Opelka har det där. När han känner sig lite underlägsen finns det liksom inget stopp- Då tappar han förmågan att serva också lite grann. Men blixtrande imponerande av Medvedev. han är nu för mig en stark, stark finalkandidat på undre halvan.

Nu kliver vi på dagens matcher. De sista i tredje omgången.

12:30 Sinner-M.Ymer 1,14-6,75 Bethard

Om Ymer ens kommer nära här är det verkligen en bragd, för nu är han uppe på nivån där han möter motståndare som han är så extremt mycket sämre än.

Jag brukar ofta kunna komma med, som jag tycker det i alla fall, smarta taktiska detaljer kring en match. Det går tyvärr inte här. Det finns inget annat än att säga än att Sinner är för mycket bättre än Ymer. Det finns heller inget Ymer kan göra för att komma runt det. Det finns inget sätt han kan lura Sinner på.

Det enda Ymer på något sätt kan hoppas på är att det av någon anledning blir en stökig match, gärna ett gäng avbrott, och att det till slut blir utdraget och jämnt. Då är han bra och kan kanske matcha Sinner på de viktiga poängen men att han ska kunna ta sig så långt, jag skulle säga att det är uteslutet. Han är inte bra nog.

21:00 Federer-Köpfer 1,33-3,60 Bethard

Det jag är nyfiken på här är om jag bara har fel eller inte. Jag tycker att Federer har sett riktigt bra ut, och att då ignorera honom så till den milda grad att man tycker det är mer än en chans på fyra att han förlorar mot Köpfer, som oddsen säger här. Det känns väldigt konstigt.

Köpfer har ett spel som ska passa Federer jättebra. Han har inte mycket till kraft utan är en ganska duktig bollare som är helt okej om han får föra spelet. Men Federer kommer ha alla möjligheter han vill ha att attackera och som han sett ut hittills, det ska ju inte vara några problem alls.

Hur enkelt som helst för Federer tror jag, men den som lever får som bekant se.