Franska öppna – söndag

Podden, den börjar vi ju med.

Och i övrigt hoppar vi helt enkelt eftersnacket idag och hänvisar det till just podden, för nu måste vi prata om dagens matcher.

14:30 Tsitsipas-Carreno Busta 1,16-6,50 Bethard

Det är olika motståndare som kastas emot Tsitsipas kan man ju lugnt säga men han är trygg och stabil favorit oavsett vilket.

Carreno Busta är i form, är en toppspelare på grus, men anses ändå inte ha en chans mot Tsitsipas om man kollar på oddsen.

Och det är väl så nu, antar jag. Att Tsitsipas är för bra för såna här spelare.

Raka set för Tsitsipas i båda inbördes mötena här och det känns väl som att det inte ska behöva vara några stora problem för honom det här. Carreno Busta gör det han gör liksom, men i det finns inte mycket som stör Tsitsipas.

Jag trodde onekligen mer på skräll inför matchen mot Isner.

15:00 Medvedev-Garin 1,39-3,35 Bethard

Spännande tror vissa, jag tror det inte alls. Titta bara på Medvedevs matcher hittills. Han har mött alla spelstilar som finns typ, och kört över hela högen. Inga av världens bästa spelare kanske, men det möter han inte här heller.

I Madrid för några veckor sen vann Garin, men den matchen talar egentligen mest för Medvedev här. Han var inte alls långt ifrån att slå Garin när han var totalt värdelös och inte kämpade. Nu har han imponerat stort, och kommer kämpa.

Garin är en bra grusspelare, men Medvedev är kanske den som imponerat mest hittills sett till förutsättningarna. Faller han här blir jag otroligt förvånad.

16:30 Davidovich-Delbonis 1,95-2,05 Bethard

Mest intressant här är väl egentligen att det är bådas överlägset viktigaste match någonsin. Delbonis har aldrig haft chansen att gå till kvarten i en slam. Davidovich har faktiskt haft det förut, i US Open förra året och han lär få fler chanser men fortfarande, han har chansen att göra något han inte gjort förut.

Ser man till hur de spelat hittills under turneringen så tror jag att Delbonis vinner. Båda har överraskat, men Delbonis har gjort det genom att spela extremt bra. Davidovich kanske har haft lite mer flyt.

Inga konstigheter med spelstilarna. Det kommer bli ett väldigt rent bollande och jag tror att Delbonis kommer vara lite vassare.

21:00 Zverev-Nishikori 1,19-5,75 Bethard

Den match idag som jag ser mest framemot. Jag tror ju att det kan skrälla här. Eller så vill jag bara tro det, vem vet.

Klar övervikt i inbördes möten för Zverev och det är väl rätt logiskt. Han kan hålla emot bra i bollandet och så har han en av världens bästa servar, det har inte Nishikori. Så spelstilsfördel Zverev skulle jag säga.

Men matchen ska vinnas på riktigt också, och någonstans känner jag ju att är verkligen Nishikori så mycket sämre än Zverev? Zverev är för mig en av de svagare topp-10-spelarna. Nishikori blir nog ingen stabil topp-10-spelare igen, men om han får vara skadefri lär han landa runt tiostrecket. Det skiljer alltså inte mycket mellan dem.

Bäst av fem set, det är bra för Nishikori som brukar vara extremt stark när det blir långt. Zverev kan vara lite mer svajig i såna lägen.

Intressant, hoppas det blir jämnt och ja, Nishikori får gärna vinna också.