Franska öppna – tisdag

Podden ja. Den börjar vi utan tvekan med idag också.

Svårt att inte börja med Musetti. Och Djokovic ska man väl säga. Man är ju två om något och visst, Musetti spelade fantastiskt de första två seten. Han hade fantastiskt mycket flyt också, men helt av sig självt damp inte bollarna ner på linjerna. Han slog dem ju dit också. Men Djokovic, oj så försiktig han blir alltså. Det blev i mitten av andra set smått parodiskt när han började stå och skicka ballonger över till Musettis sida. Det där är liksom inte värdigt tidernas bästa spelare.

Han blir tunn på grus, Djokovic, det är svårt att komma ifrån. Han måste verkligen ligga på sig själv för att kliva fram och bli ett hot. Med det här defensiva spelet kommer han bara inte vinna turneringen. Sen var detta en match han bara skulle vinna, då är han ofta lite mer försiktig men ja, det måste till en höjning.

Musetti, fantastisk som sagt, men jag tycker väl egentligen inte att han visade något som jag inte sett redan.

Och så ska det väl sägas. Nej, det var inte nära. Vid 2-0 Musetti kändes det fortfarande som att det skulle väldigt mycket till för att Djokovic skulle förlora och det var ju sen heller inte särskilt nästa. När Musetti dessutom fick total soppatorsk en bit in i tredje set, då var det inte längre någon match.

Djokovic imponerade alltså inte särskilt. Nadal då? Jag vet faktiskt inte. Raka set mot Sinner kan ju låta jättebra och han hade ett par riktigt bra perioder, Nadal, men det var också otroligt ojämnt. Sinner lite samma sak egentligen. Det var inget direkt fel på hans insats, men han var inte uppe ovanför det normala. Om Sinner haft en perfekt dag hade det blivit jobbigt för Nadal som han såg ut igår.

Schwartzman-Struff var en jättefin match där Struff måste vara lite missnöjd med utfallet. Han spelade jättebra, och var jättenära, men ändå 0-3. Lite orättvist skulle jag säga. Inte orättvis segrare, men lite orättvist att det blev så tydliga siffror.

Idag två kvartar. Här har vi dem.

16:00 Zverev-Davidovich 1,11-8,25 Bethard

Man måste väl gå efter den officiella hemsidan gällande starttiderna. Där står det inte före 16 på den här och inte före 21 på den här. Överallt annars, här på Bethard exempelvis, står det 15 på den här och 17 på Tsitsipas-Medvedev. Men det hade väl varit lite annorlunda om hemsidan haft fel tänker jag.

Nu förlorar han väl, när allt är så upplagt som det bara kan vara. Det är väl det enda som talar emot Zverev idag. Att det brukar vara svårt att läsa av när hans förluster kommer. För har han klarat sig hit, då finns det ingen rimlighet i att han förlorar mot Davidovich.

Davidovich som blivit lite inkastad här som det känns. Han slog visserligen Ruud som var den på förhand kanske mest troliga spelaren att spela här, men det är Thiems del det här och det går inte att säga annat än att både Thiem och ett gäng andra floppat. Det kunde varit Thiem, Ruud eller Fognini. Nu är det Davidovich. Lite trist ändå.

Davidovich har ingen serve. Hur han ska jobba sig runt det här är ärligt talat svårt att se. Bollen kommer hela tiden komma i spel i hans serve. I Zverevs serve kommer det inte vara så. Och i spelet tror jag det kommer vara ganska jämnt.

Zverev ska ha det här ganska enkelt.

21:00 Medvedev-Tsitsipas 1,50-2,90 Bethard

Är det årets mest emotsedda match detta? Inte långt ifrån i alla fall.

För nu vill jag se Tsitsipas få smisk. Som jag hejar på Medvedev i den här matchen.

Jag vill se Tsitsipas bli avslöjad på nåt vis. Men kan det verkligen hända nu för tiden? Så som han sett ut i den här turneringen hittills. Kan han bolla ut Medvedev också nu för tiden? Hemska tanke. Men jag kan ju inte säga att jag utesluter det.

6-1 i inbördes möten talar megastarkt för Medvedev. Mycket där är nog just spelstilarna. Lite är att Medvedev är en bättre spelare, men mycket spelstilarna. Medvedevs säkra spel där han inte ger bort ett skvatt passar knappast bättre mot någon annan toppspelare. Mot Medvedev måste man, om han inte skjuter ut sig själv med flit, bolla till sig segern hur man än vänder och vrider på det och där är det ju normalt lite problem för Tsitsipas. Medvedev är en av de spelare man får minst på serven mot och det är inte så kul för Tsitsipas.

Sen är det ju underlaget så klart. Tsitsipas har visat att grus än så länge kanske till och med är hans bästa underlag. Fram till för en dryg vecka sen var den allmänna uppfattningen att Medvedev inte kan spela på grus överhuvudtaget. Det är så klart en klar fördel Tsitsipas, och ett frågetecken kring Medvedev.

Det kan inte bli en dålig match det här. Det ska vara helt omöjligt. Mycket spännande också på det mentala planet. Kan Medvedev hålla ihop det lika bra som han gjort hittills under turneringen nu när han möter den starkaste av dem alla?