Franska öppna – onsdag

Det där blev ju någonstans en liten besvikelse, eller vad säger ni?

Jag är givetvis färgad. Jag hoppades på Davidovich och Medvedev. Det blev Zverev och Tsitsipas. VM i ryssar igår för övrigt. Alla fyra mer eller mindre ryssar, men bara en som spelar för Ryssland. Davidovich hade jag väl ärligt talat inte mycket hopp om men Medvedev trodde jag ju på så det var en besvikelse att det inte gick och att det inte ens var nära.

Tsitsipas var helt enkelt för bra och för stabil. Svårare än så är det inte. Han gjorde om man frågar mig en av de bättre matcher han spelat och Medvedev var inte bra nog för att kunna matcha det. Han var bättre under en kort period i andra set, Medvedev, men när Tsitsipas inte var med på notera och då sänkte sin nivå, som Medvedev förväntar sig, då blev det alldeles för jobbigt.

Framför allt var det Tsitsipas forehand som blev för mycket för Medvedev. Den var för säker, för välplacerad, bara för bra. Medvedev kunde inte försvara sig mot den. När Medvede hade sina bra perioder var det han som klev in och halvchansade lite och det spelet klarar inte Medvedev av att spela en hel match. Så även om det är tråkigt att Medvedev inte kunde ta någon av setbollarna i andra set, jag tror inte han hade vunnit ändå. För det hade svängt tillbaka till att Tsitsipas skulle vara den som styr igen, och det klarade inte Medvedev.

Han imponerar som bara den Tsitsipas. Det är bara att säga det.

Den andra matchen. Davidovich var bara alldeles på tok för dålig. Han håller inte för nivån, spelade inte utanför det han normalt gör, och blev helt enkelt krossad. Det var ingen riktig match.

Tsitsipas mot Zverev i semi på den undre halvan alltså. Kanske inte min drömmatch, men jag får i alla fall en spelare att inte heja på i finalen.

Idag de två andra kvartarna. Och det blir väl ingen skräll idag heller?

15:00 Nadal-Schwartzman 1,06-13,00 Bethard

En värdig motståndare för Nadal så klart. Men finns det verkligen några större möjligheter för Schwartzman här?

Han har slagit Nadal en gång. Då var inte Nadal bra. Och det är väl det som krävs för att Schwartzman ska kunna slå Nadal om man ska vara ärlig.

Jag pratar ofta om de här två som två av världens tre bästa bollare tillsammans med Djokovic. Schwartzman har ingen serve alls, Nadal har ingen bomb till serve direkt. Det borde gå på ett ut det där, att Nadals serve inte betyder så mycket?

Så är det inte.

Det handlar om vad som händer efter serven. Schwartzman måste respektera Nadals serve. Han måste backa bak lite för att vara säker på att få den i spel och Nadal får nästan alltid ett litet övertag. I Schwartzmans serve är det inte så. Nadal behöver inte respektera den utan poängen där startar på helt lika villkor.

Det betyder mycket det där då Nadal är extremt bra när han får börja kliva på med sin forehand, samtidigt som Schwartzman inte vill vara den som jagar.

Det är egentligen just det där som är hela skillnaden mellan dem. Det faktum att Nadal åtminstone har en serve gör det väldigt jobbigt för Schwartzman och nja, tar han ett set Schwartzman ska han nog vara nöjd.

20:00 Djokovic-Berrettini 1,24-4,75 Bethard

Om man ska spela något idag är det väl Djokovic. Tror vi verkligen att han kommer falla just här? Jag tror det inte. Det skulle väl i så fall möjligen handla om att han inte är sugen på att möta Nadal men så tror jag inte det är. Jag tror han är sugen på den matchen.

Berrettini har en bättre serve än Djokovic. Klart bättre.

Det är ungefär vad Berrettini har att jobba med.

För när bollen är i spel, vad ska han göra?

Han har inte riktigt vapnen för att slå igenom Djokovic och han har heller inte ett spel där han har någon större möjlighet att stå och chansa. Han måste stå och bolla med Djokovic och där blir det väldigt, väldigt jobbigt med säkerheten för Berrettini.

Nej, Djokovic tar det här, troligen ganska enkelt och 1,24 är faktiskt ett riktigt fint odds.