Franska öppna – torsdag

Vilodag idag. Det ska spelas in podd under eftermiddagen, den kommer om några timmar. I övrigt händer det kanske inte så mycket, men vi ska givetvis eftersnacka gårdagens matcher litegrann.

Det blev fina matcher, kan man ju säga. Upplevelsen att se Berrettini busa med Djokovic inför en helt galen publik under kvällstimmarna, det var en av de bättre tennisupplevelserna man haft. Inte för att det egentligen var så speciellt, men det var ju så längesen. Det har varit lite publik här och där, men det har inte varit i de största turneringarna. Australian Open, absolut, men Franska öppna är liksom något annat. Om inte annat är publiken i Frankrike helt överlägsen. Det är väl egentligen bara de och italienare som vet hur man tittar på tennis. Vilket jävla drag det var i slutet av tredje set.

Och det var ju lite superhjältevarning på Berrettini där ett tag. Han var ju liksom uppgiven innerst inne tror jag. Man vänder inte 0-2 i set mot Djokovic när Djokovic spelar bra, och han själv är ju heller inte tillräckligt bra liksom. Men när publiken började elda på kunde han inte låta bli att börja spela bättre, kändes det som, och som han lyckades pumpa upp sin forehand. Det där är något jag tycker är så otroligt roligt att se. När spelare på något vis kan gå lite utanför det de egentligen klarar med publikens hjälp. Djokovic, han tyckte nog det hela var rätt orättvist, precis som vanligt. Varför hejade ingen på honom liksom, han är ju bäst? Det där kommer han nog aldrig hitta något svar på, men en liten ledtråd kan väl möjligen vara att de där primalskriken efter matchen. Jag tror inte att någon riktigt gillar det där. Det förefaller liksom inte riktigt friskt. Vad som hade hänt om publiken varit kvar vid det tillfället, det vet jag inte. Jag tror inte de hade jublat riktigt.

Det var den andra matchen det. Den första vann Nadal, och det såg ut såhär.

Det är något särskilt med när någon klarar att utmana Nadal på grus utan att Nadal är dålig. Så tycker jag det var igår. Jag ska säga att jag sett ganska lite av den här matchen, men det ser ju onekligen ut som att han var pressad, men inte dålig. Jag såg det där tredje setet och väldigt bra gjort av Nadal att förmå sig att stundvis kliva fram lite extra. Det betyder så otroligt mycket för motståndaren. Ur negativt perspektiv då. När Nadal bara vågar kliva in och trycka på ordentligt några bollar så blir det så mycket tuffare för motståndaren. Det är ganska lätt att spela bra mot Nadal när Nadal enbart försvarar sig. När man inte riktigt vet vad Nadal ska göra på andra sidan däremot, då är det plötsligt en mardröm.

Schwartzman, bra, mycket mer kan man väl inte säga. Han får vara jättenöjd med sin turnering och väldigt bra insats här.

Alltså, försnack inför semifinalerna här på bloggen imorgon förmiddag.

Redan senare idag, nytt avsnitt av podden.