Senaste dagarna händelser

Vi har haft tekniska problem! Det ska ni veta. När jag normalt säger tekniska problem, då är det att jag sitter och äter glass i solen, eller gör något annat kul. Väldigt bra sätt att skylla ifrån sig. Men, just denna gång har det varit lite tekniska problem med bloggen, som nu är fixade, men därför det varit lite trist här ett par dagar.

Olägligt på något vis, för det har ju hänt en del. Jag tycker vi rasar igenom alla händelser i ett och samma inlägg.

Federer utslagen i Halle. Inte jätteotippat om man frågar mig, men ack så deppigt.

Man ska vara väldigt försiktig med att begrava folk som lever. Federer har nyligen kommit tillbaka från väldigt långt skadeuppehåll. Han ska kunna bli bättre. Det som oroar är väl inte han egentligen, utan snarare hur motståndarna ser ut för honom. Sedan Federer senast spelade tennis för ett par år sen har det hänt lite grann. Spelarna slå i allmänhet klart hårdare och är bättre på att själva avgöra poängen nu. Förut kunde Federer försvara sig. Nu är han inte riktigt nära att hinna med. Jag vet inte om man kanske ska se det som något positivt att han hänger med en så bra spelare som Felix men någonstans så, om det är så att han är jämbördig med spelare som är 15-20 i världen någonting är det nog svårt att tro att han ska orka fortsätta. Jag tror att vi åtminstone är inne i början av slutet. Jag är väldigt osäker på om han kommer hitta en nivå som gör att han har en rejäl chans mot de bästa igen.

Vidare till att Nadal har lämnat återbud till Wimbledon och OS. Jag vet inte vad man ska säga om det egentligen. Det är lite överraskande sett till att han inte är skadad, men samtidigt kanske inte. Han är tveksamt inställd till att spela mycket tennis nu för tiden och det skulle bli ett tajt schema under sommaren. Lite grann är det nog också att han faktiskt inte ser någon betydande möjlighet att vinna Wimbledon längre. OS, ja det har han ju vunnit redan. Jag tror inte direkt han är den sista spelaren som lämnar återbud till OS. Jag tror helt ärligt att det kan bli så att inte så många av de bästa åker dit. Det passar liksom inte. Men Djokovic möjlighet att få med sig guldmedaljen som han saknar minskar väl inte precis.

Och så idag då, Mikael Ymer ska inte spela Båstad i sommar. Ingen världsnyhet direkt jämfört med grejerna ovan men för oss tennistöntar i Sverige ändå en grej. Han fick ett wildcard till turneringen men tackade nej. Ingen vidare förklaring har getts. Jag är helt övertygad om att han begärde betalning för att delta, något som arrangören inte var så sugen på vilket är rätt förståeligt i och med att han är en spelare som egentligen inte ens har ranking för att få vara med, och att han då bestämde sig för att stå över. Jag vidhåller det jag sagt så många gånger. Han är så verklighetsfrånvänd, Mikael Ymer att jag faktiskt tycker synd om honom. Man kan knappast må bra av att leva i en egenuppdiktad fantasivärld. Om han nu fortfarande hade några tennisintresserade människor som tycker om honom så rök nog de sista nu.