Murray i elden

Det är liksom något som mest skymtar förbi numera när Murray spelar tennis numera. Men han har varit i elden den här veckan och såhär såg det ut när han mötte Berrettini.

Det ska väl sägas att detta var andra omgången. I den första slog Murray Paire, vilket väl är i princip omöjligt att misslyckas med numera. Paire har 2-15 i matchstatistik i år. Rätt fantastiskt på något vis att det är möjligt. Basilashvili, som kan vara lite knackig ibland, och Jarry som då precis kommit tillbaka från dopingavstängning är spelarna han slagit.

Men nu var det Murray vi skulle prata om och det såg väl ut lite som man kunnat förvänta sig kanske. Han är en spelare runt 50 i världen numera kanske, med ganska liten kapacitet att ta sig uppåt. Jag kan inte se riktigt vad som ska hända för att han ska kunna ta kliv framåt. Han är färdig rent kroppsligt. Han kommer inte bli bättre.

Det mest intressanta jag börjar fundera på kring Murray är, om han varit som när han var som bäst nu. Hur hade han egentligen klarat sig? Jag måste ärligt säga att jag är väldigt tveksam till om det hade gått så väldans bra, och då vet de flesta av er att han en gång var, troligen den spelare jag vurmade allra mest för.

Högst tydligt skulle jag säga att fler och fler spelare har mindre och mindre problem med att avgöra när de får lägen. Är man topp-20 i världen idag, då har man i allmänhet inga problem med att hantera en försvarsspelare, oavsett hur starkt försvaret är. Titta bara på De Minaur som är så extremt bra, och har ett riktigt betongförsvar, men han har svårt att ta sig uppåt på rankingen ändå, just för att spelarna börjat få så otroligt bra offensiv.

Så, en Murray i sitt absolut bästa skick. Hade han varit topp-10?

Ja, det tror jag.

Hade han utmanat om att vara topp-5?

Det tror jag faktiskt inte.