Vad hände med att göra sitt bästa?

Det hade liksom varit en sak om han haft någon slags coolhetsaura kring sig. Om det fanns någonting som någon tyckte var lite häftigt. Om det fanns någon som tyckte om honom. Nu är det inte så. Nu han bara en sån jävla fjant, och det finns ingen som skrattar med honom. Alla skrattar åt honom.

Jag tror han har de flesta bokstäver i alfabetet så att säga, Bublik, så till stor del tror jag faktiskt inte att han förstår att folk skrattar åt honom. Han tror att han är rolig och allmänt skön och det verkar inte som att någon upplyser honom om hur det egentligen ligger till. Vilket kanske är lite sorgligt för hans del.

Jag tycker det här är pajaseri. Precis som jag tyckte att Federers idé om att möta servar vid servelinjen var för några år sen, bland annat.

Jag älskar när folk försöker föra in något nytt till spelet. Något som man faktiskt tror på. Något som kan funka. Exempelvis när Nadal kom in med sin enorma topspin, när Brian Battistone luftade sin racket med två handtag och sin hoppserve. Nadals grej får man säga funkade. Battistones grej funkade kanske inte, men möjligen delvis för att han var för dålig. Jag påstår fortfarande att idéerna var ganska bra. En hoppserve är möjlig. Och den där racketen, för just dubbel, som var det han spelade, skulle det kunna funka. Man får helt rätt vinkel på racketen från både backhand och forehand och borde kunna mota in returerna med lite större säkerhet än med en vanlig racket. Möjligen att man skulle utveckla det till att ha en vanlig racket när man servar om man skulle försöka förfina projektet lite.

Men Bubliks idé om underarmsserven. Som han snott från Kyrgios. Som i sin tur snott den från, ja alla andra spelare på alla nivåer som tramsat genom alla tider. Det är en extremt dålig idé. Man kan givetvis vinna någon enstaka poäng på det med slumpens hjälp, men det är en megadålig idé, och därför tycker jag det är så fruktansvärt fjantigt. Att han själv tycker att han är så fruktansvärt rolig gör kanske inte direkt grejen bättre.

Två frågor kring detta. Om man nu ska slå underarmsservar, hur kan man vara så extremt dålig på det som Bublik är? Tanken måste ju vara att få den kort och lös. Han serverar i princip upplägg för motståndaren. Han kanske inte är så smart dock, så man ska väl inte analysera hur han tänker.

Och, vad i hela världen hände med regeln om att en spelare alltid ska göra sitt bästa? Davydenko, som en gång blev varnad för att inte göra sitt bästa när han hade en period av enorma serveproblem tycker nog inte att det är helt rättvist att Bublik tillåts hålla på med det här.