Wimbledon – onsdag

Härligt med Wimbledon. Nu skiter vi i den där stenålderssporten, som försöker härma vår Hawkeye på ett så icke fungerande sätt att man bara blir mörkrädd. Eller vad säger ni, skulle Hawkeye fungera bra om domaren skulle gå iväg och titta på en liten tv varje gång ett domslut med Hawkeyes hjälp skulle tas? Kanske inte nej. Att blanda ihop teknik och människa går sällan bra. Att ha regler som inte är glasklara är ännu sämre. Jag kommer lämna fotbollen med att notera, det är inte ens en fråga med någon slags öppning, det är en notering. Att det fanns en exakt likadan situation som den som svensken blev utvisad för i samma matcher åt. Markus Berg, som jag kanske inte tycker om, och varför han låg i straffområdet, det kan diskuteras. Men han låg där. En ukrainare kom nära honom, sparkade bort bollen, och dammade sen rakt in i Berg och i synnerhet i hans huvud så att Berg gjorde illa sig. Precis samma sak som att Danielsson först sparkade bort bollen, och sen gjorde ukrainaren illa, alltså. Om man kommer in som nummer två i en situation, det vill säga inte tar bollen, får man skylla sig själv. Då är satsningen fel, om man frågar mig. Bergs bestod i att han låg i straffområdet – får skylla sig själv. Ukrainarens att han kom för sent för att hinna till bollen och därmed borde tagit det lugnare – får skylla sig själv. Jag tvivlar att det där finns exakt specificerat vad som gäller i regelboken. Jag håller med, Danielssons såg sämre ut, och därför blev han utvisad, trots att det är exakt samma sak. Ni vet att jag har lite svårt för de få luddiga regler vi har inom tennisen. Fotbollen består egentligen enbart av luddiga regler och subjektiva bedömningar.

Så, nu tennis, den riktiga sporten.

Federer, det var ju inget bra det där. Återigen, han är spelar jämnt med en atp-spelare som är över medel. Mannarino är absolut på den övre halvan när det gäller spel på gräs. Men också återigen, det är ju inte bra spelmässigt. Federer har ju alltid haft problem med säkerheten i längre dueller egentligen. Felträffarna kommer förr eller senare så att säga. Nu är väl problemet egentligen att de hela tiden kommer förr. Väldigt förr. Felträffarna haglar, han är hopplöst osäker, och jag har faktiskt svårt att härleda det. Jag vet inte om han ser direkt långsam ut mot vad han gjort förut, men det är klart att han kommer fel oftare, någon annan förklaring kan inte finnas. Han har alltid haft extremt små marginal i det han gör. När allt nu blir lite sämre, då är det kanske inte att föredra. Men mest av allt ändå, det känns som att hans självförtroende fördärvats. Jag tror inte att han längre känner sig som en trollkarl på banan som han vill göra. Han är alltid som bäst när han släpper loss, när han spelar ut, när variationen är maximal och man inte har en aning om vad som ska komma från honom. Nu är det raka motsatsen. Det är ganska enkelspårigt, stappligt, och helt enkelt inte särskilt giftigt. Han har förvandlats till en rätt ordinär spelare och även om man absolut kan hoppas, det känns väl inte som att utsikterna för att han ska hitta sitt spel är så fasligt goda. Jag tycker också man hör det på honom när han pratar numera. Jag tror inte att han riktigt tror på det längre. Jag tror att han accepterat att det härifrån och in mest handlar om hur han ska avsluta det.

Medvedev såg jag inte jättemycket av men det jag såg var i alla fall inte dåligt. Fyra set mot Struff, tiebreak i fjärde, lite illa ute var han kanske men vidare är han. Vi får utvärdera honom senare.

Zverev imponerade. Ganska svagt motstånd, men bombsäkert. Jag tror att Zverev kan bli riktigt farlig längre fram.

Korda skickade ut De Minaur lite som jag hade på känn. Jag tycker han var bättre egentligen hela matchen men givetvis, det var jämnt och De Minaurs övertag i fjärde hade mycket väl kunnat knuffa in matchen i ett skiljeset där väl De Minaur hade haft ett övertag kanske. Korda är en rätt vek rackare. Han är grinig, gnällig, och väldigt svår att gilla. Känns klen fysiskt också. Men när man jämför med De Minaur finns det liksom så mycket mer spelmässigt att det blir svårt för De Minaur att hålla emot. Och det kunde han inte heller. De Minaur är 15 i världen. Det är precis hur bra som helst och det där kommer han kunna fortsätta pressa uppåt, kanske mot topp-10. Han skulle dock behöva kunna föra spelet lite, lite mer själv. Då kan han bli topp-10 med marginal. Som det är nu finns det vissa begränsningar. Som att han förlorar en sån här match utan att egentligen kunna göra så mycket åt saken.

Evans var alldeles, alldeles för bra för Lopez. Inte svårare än så. Det var en överkörning från början till slut.

Ett gäng avbrutna matcher och den som sticker ut är förstås Kyrgios-Humbert som bröts vid 3-3 i avgörande set. Man ska ha stor respekt för restriktioner och liknande i dessa dagar, men jag har verkligen svårt att förstå varför man inte kan spela tennis efter klockan 23 i London. Detta är ingenting som har med situationen i världen just nu att göra, utan det är alltid så i Wimbledon. Man har perfekta förutsättningar för att spela på kvällarna. Det är så ljust och fint när taket är på att det faktiskt fascinerar mig hur det kan vara så ljust. Det är som att taket är självlysande på något sätt. Otroligt snyggt. Men spela efter klockan 23 går inte. Jag vet inte om det är kommunikationer från arenan som spökar eller något annat men jag tycker verkligen det blir så himla korkat. Ingen vill ju ha det så. Alla ville se klart matchen. Spelarna ville spela klart den. Förutsättningarna fanns. Och så bryter man och ändrar förutsättningarna helt och hållet. Nja, det där känns mossigt. Mossigt på ett dåligt sätt mitt i alla bra mossa som vi får från Wimbledon. Matchen då? Den var samtidigt som fotbollen, så jag kom in ganska sent, men det såg väl väldigt mycket ut som förväntat egentligen. Mycket servande, väldigt jämnt, bra spel. Det mest intressanta var väl egentligen Kyrgios kroppsliga uppenbarelse. Jäklar vad han gått upp i vikt sen Australian Open. Om det är muskler eller fett, svårt att se faktiskt även om jag kanske lutar lite åt det senare. Han har ganska plufsiga kläder på sig men ja, tyngre såg han i alla fall ut.

Det om gårdagen. Nu inför dagens matcher.

Prognosen. Det ska vara regnfritt idag.

Först av allt kan vi väl notera att Tsonga-Ymer spelar med start 13:30. Så den ska vi ju se, men den har vi redan pratat om.

Djokovic spelar 14:30 mot Anderson. Det luktar väl överkörning, men lite kul ändå att se om Anderson kan höja sig ett snäpp och kanske hota i något set i alla fall.

I brist på annat, 17:00 spelas en väldigt fin match. Pospisil mot Tiafoe. Mycket duktiga grässpelare, men hur mycket bryr vi oss egentligen om den? Den här speldagen är lite mindre saftig än de första två.

Ungefär samtidigt har vi Bautista mot Kecmanovic som är en av dagens kvalitetsmässigt bästa matcher. Kecmanovic är duktig på gräs, Bautista är allmänt duktig. Ingen av dem har någon serve att tala om. Det blir en uppgörelse från baslinjen. Det som ska avgöra är att Kecmanovic borde få det väldigt tufft att hinna med att fånga upp Bautistas flacka slag ute i hörnen. Han är inte så snabb Kecmanovic. Men rent säkerhetsmässigt är Kecmanovic väl så stark, så det gäller för Bautista att få press på sin motståndare.

Murray spelar sista match på centercourten idag också. Han möter Otte. Otte som inte är så jättebra. Han slog Rinderknech med 13-12 i avgörande igår. Bra gjort visserligen, men om Murray håller samma nivå som i första rundan ska han ha alla möjligheter i världen att ta sig ytterligare ett steg fram.

Massor av matcher. Ni får hålla koll på var det händer via livescoren men det finns som sagt lite färre uppenbara supermatcher denna speldag.

Avslutningsvis, podden verkar bli lite försenad idag då vi hade problem med att få till en bra inspelningstid. Det har varit lite rörigt här i början på grund av fotboll och annat men jag hoppas att det från och med idag ska börja rulla som vanligt, att vi spelar in avsnitten på kvällarna så man faktiskt hinner lyssna innan nästa speldag drar igång.