Wimbledon – fredag

På det igen! Idag så hänvisar vi eftersnacket till podden tycker jag, så kan vi fokusera lite mer på försnack till dagens fina matcher.

12:00 Tiafoe-Khachanov 1,71-2,30 Bethard

Tycker den här känns intressant för som ni ser på oddsen, Tiafoe som är en mycket sämre spelare än Khachanov är klar favorit. Sånt är ju alltid lite spännande.

Och jag håller med, för ser man så bra ut som Tiafoe gjort två matcher i rad, då talar mycket för att man faktiskt är så bra.

Khachanov, vilken nivå håller han då?

Det är väl en ständig fråga. Han är oftast rankad runt plats 20 i världen numera. Oftast är han sämre än så skulle jag säga, men att han varit topp-10 tidigare gör förstås att man förväntar sig att han ska vara bra.

Jag tror Tiafoe kommer vara bättre idag. Han har haft både kraft och säkerhet i de första omgångarna och jag tror att han helt enkelt kommer vara bättre än Khachanov i spelet. Och jag tror inte att Khachanov kommer få så fasligt mycket mer på sin serve.

Stor match för båda två men framför allt för Tiafoe. Inte varje dag han har en sådan här chans.

Samtidigt spelas Rublev-Fognini. Också det en grym match på papperet, men jag tror inte Fognini kommer ha mycket att sätta emot där, så jag väljer ovanstående match.

14:00 Schwartzman-Fucsovics 1,86-2,10 Bethard

Han har hemska siffror på gräs, Schwartzman. 5-10 inför den här turneringen, det är inte så bra för en spelare som är så bra. Eller för den delen för en spelare som har den spelstil som de senaste åren passat allra bäst för gräs.

För det borde ju vara perfekt. Han är kort, Schwartzman, minst sagt, och borde därmed hantera den låga studsen jättebra. Han rör sig lätt, bra på gräs, och han är en av de absolut bästa i världen när bollen är i spel. Det är ju alltid bra. Allt är dock inte logiskt med gräs. Det finns spelare av alla sorter som inte klarar gräs och Schwartzman har helt enkelt ännu inte gjort det. Obefintligt motstånd hittills i turneringen, så de segrarna säger nog inte mycket om hans nivå. Att något skulle ha blivit bättre.

Fucsovics har faktiskt också riktigt dåliga siffror på gräs fram till den här säsongen. 5-11 på gräs totalt, sämre än han har på andra underlag. Lika märkligt med honom, han har ju ett spel som ska passa fint för gräs men alla gillar det helt enkelt inte. När det gäller Fucsovics tycker jag dock han såg bra ut inför turneringen, så han har nog hittat något.

Det blir ett väldigt rent bollande i matchen. Frågan är helt enkelt hur mycket Schwartzman försämras av underlaget. Jag tror nog egentligen tillräckligt för att Fucsovics ska vinna. Hur kan inte Fucsovics vara bättre rankad förresten? Tycker han går bra mest hela tiden.

16:00 Evans-Korda 1,83-2,10 Bethard

Den första av två riktiga godbitar på centercourten i eftermiddag och kväll.

Hur kommer Evans hantera en välbesatt centercourt i en av sitt livs största matcher? Och hur kommer publiken hantera honom, det är väl också en intressant fråga. Och Korda, hur bra är han egentligen? Det är svårt att klättra på rankingen just nu när alla gamla gubbar sitter på sina poäng från 2019 fortfarande, men Korda slår ju liksom spelarna som är topp-30, delvis också topp-20. Han är nog där någonstans, runt eller lite utanför 20-strecket. Det ser man inte direkt om man kollar rankingen.

Men jag tror att Evans tar det här.

Han är mer grässpecialiserad än Korda. Jag tror att Kordas ganska enformiga spel kommer passa Evans ganska bra. Evans kommer ta chansen att diktera villkoren och när han får det brukar han ofta vara riktigt bra.

Kordas serve en viktig parameter. Får han betänklig utdelning på den kan det ändå bli jobbigt för Evans.

18:30 Shapovalov-Murray 1,30-3,85 Bethard

Tycker det är fint att de inte kladdar med schemaläggningen i Wimbledon. De tar inte hänsyn till något annat än att lägga de matcher som folket vill se på de största banorna under de bästa tiderna och ja, det här är ju den match man vill se idag helt enkelt.

Vi hoppas så klart på en ny show av Murray och omöjligt känns det inte. Tittar man på Shapovalovs spelstil så är detta Murrays dröm historiskt. Det gäller att få över returerna med så bra tryck att Shapovalov inte kan attackera och sen är det bara att hålla emot. Bara att vänta på att Shapovalov ska slå bort sig vilket han kommer göra om Murray bara sätter bollen i spel.

Men det finns ju lite annat att fundera över också.

Om Shapovalov är smart nog att inte spela alltför vilt. Jag Murray snabbheten och försvaret för att stå emot ens lite klenare attacker från Shapovalov? Inte alls säkert. Och hur står det till med Murrays returnerande och kanske ännu mer, servande nu för tiden? Oklart, minst sagt.

Många frågetecken, men det gör väl egentligen bara matchen mer intressant och om Murray skulle göra match av det här, vilken fest det kommer bli på centercourten under kvällen i så fall.