Wimbledon – lördag

Ännu en speldag har tuggat förbi och igår blev det väl åtminstone lite av en besvikelse om man frågar mig.

Vi spelade in under fotbollen. Det kan ha blivit rörigt. Det är svårt att spela in podd och titta på fotboll samtidigt.

Murray blev krossad. Det går inte att säga något annat. Han kom tillbaka lite i de två första seten. Framför allt det första där han hade tre chanser att bryta tillbaka till 5-5 men jag ser verkligen inte vad det hade ändrat. Shapovalov var för bra. Han slog för hårt. Han spelade för snabbt. Murray hade ingen chans att hänga med helt enkelt. Med detta inte sagt att Murray inte skulle kunna slå en sån här spelare som Shapovalov men det krävs då att Shapovalov har en riktigt usel dag. Då förlorar han mot nästan vem som helst. Men när nutidens offensiva spelare spelar bra, då går det inte att spela på det sätt Murray spelar nu och alltid har spelat. En liten del är att han blivit sämre, tappat i snabbhet och så vidare men mer är det att spelet sprungit ifrån. Spelarna är numera för bra offensivt för att det ska gå att enbart försvara sig.

Tiafoe också en besvikelse. Jag ska inte säga att han föll ihop. Han mötte trots allt en spelare som är klart bättre än honom i grunden men han kom inte alls upp på samma nivå som i de första omgångarna. Khachanov helt utan strid till åttondel.

Fognini lämnade inte utan strid, men räckte helt enkelt inte till. Inte ofta faktiskt som det känns som att han verkligen försöker men inte räcker till spelmässigt. Så var det dock den här gången. Rublev är bättre och spelade lite för snabbt för Foggy. En bit in i matchen var han med, men när han förlorat tredje set och skulle försöka ta sig tillbaka in i matchen med sitt stökande som ofta får motståndaren ur rytmen så gick det inte. Rublev var bara för bra.

Schwartzman på tal om besvikelse. Jag har så otroligt svårt att förstå att någon som är så extremt bra, och får spela med förutsättningar som passar honom så bra, kan vara så dålig. Han har inte ett rätt på gräs, varken mer eller mindre. Fucsovics kunde vinna mycket enkelt.

Evans var faktiskt ingen besvikelse. Jag trodde han skulle vinna, men det var inte hans fel. Det var Korda som var fruktansvärt bra. Jag tycker att man börjar se vilken sorts spelare Korda kommer bli. Han kommer bli en Berdych, troligen en uppdaterad version av Berdych. En Berdych med bolltalang. Han börjar få ett ruskigt tryck i slagen och igår tycker jag också att serven såg väldigt giftig ut. Mycket rättvis seger. Han var bra, Korda. Evans kunde inget göra utan fick springa och försvara sig snudd på hela tiden. Då är han inte så bra.

Bautista slog Köpfer och Garin slog Martinez. De matcherna har jag kanske lite midnre att säga om. Jag såg stora delar av Garin-Martinez men som sagt, inget att berätta. Garin var lite bättre och via en enormt bra lottning är han nu i åttondelen. Känns kanske inte helt naturligt.

Idag då? Här kommer godbitarna.

Det där är inte höjdpunkterna. Ut i solen med er! Det är senare idag som det man ska titta på kommer. Det där, det där är inte kul.

15:30 Felix-Kyrgios 1,83-2,10 Bethard

Är det här en match då pressen blir för stor på Felix och att han därmed faller igenom? Ni vet finalerna han spelat hittills. Eller är det här en match som bara blir så otroligt tråkig för Kyrgios att han skiter i det?

Det är frågan det.

Rent kvalitetsmässigt är Felix helt i nivå med Humbert som Kyrgios slog så rent kvalitetsmässigt är detta väldigt genomförbart.

Men jag är lite osäker på hur det här kommer passa Kyrgios.

Mot Humbert smäller det från alla håll, precis som Kyrgios vill ha det. Han blir uttråkad om duellerna är långa. Felix är mer åt gnethållet. Det är inte bra för Kyrgios.

De stora nycklarna här är serve och returer skulle jag säga. Felix servar bra, men kanske inte så bra för att Kyrgios inte ska få bollen i spel. Felix returnerar helt okej, men inte sådär enormt bra. Kommer han kunna hantera Kyrgios serve? Om Kyrgios får mycket mer på sin serve än vad Felix får är mycket vunnet. Då tror jag Kyrgios vinner om han bara orkar koncentrera sig någorlunda.

Men Felix favorit på oddsen, jag tycker nog det är korrekt. Jag oroar mig som sagt för Kyrgios vilja.

16:00 Federer-Norrie 1,47-2,90 Bethard

Vad konstigt det här kommer bli ändå. Norrie, hemmaspelare som får spela på centercourten i Wimbledon, och så kommer publiken heja på den andra gubben. Federer kommer givetvis ha publikstödet i ryggen här.

Lite obehaglig match för Federer det här. För nu ställs han mot ett namn som att förväntar sig att han ska slå, trots att Norrie är den bästa spelaren som Federer fått mot sig hittills i turneringen.

Inte spektakulär, Norrie. Han är noggrann, han är säker, och allmänt solid. Men det händer inte mycket. Normalt som en dröm för Federer. Bara att stå och bolla lite och sen sätta in stöten. Men nu är ju frågan, hur många slag i rad kan Federer slå utan att träffa ramen? Jag vet i alla fall inte.

Han hade ett par fina set mot Gasquet, men man ska veta att Gasquet är en spelare Federer har fullständig kontroll på, och Gasquet var lite nedvikt redan innan matchen. De där gamla gubbarna som förlorat mot Federer i alla år, det är nog svårt för dem att ställa om och tro på chans nu.

Intressant match. Intressant test, för Federer.

17:30 Medvedev-Cilic 1,22-4,85 Bethard

På tal om test, det här blir ett spännande sådant för Cilic.

Är han bra nog på gräs för att kunna blåsa bort Cilic, då är han riktigt vass. Jag tror det är möjligt.

Eller blir detta en tuff match för honom. Cilic är en av de bättre grässpelarna och Medvedevs nivå är fortfarande lite oklar ändå. Vi får se med den saken.

Rätt intressant matchbildsmässigt också. Cilic servar lite bättre men Medvedev returnerar klart bättre, så jag tror bollen kommer komma i spel ungefär lika ofta. Sen är Cilic en robot som bara maler på medan Medvedev väl är motsatsen till robot i alla fall. Medvedev har väldigt mycket att vinna på att försöka styra spelet och därmed få Cilic på bakfoten här. Lyckas han med det är allt vunnet, men det är inte så rätt. Cilic har också möjligheten att välja att spela lite tuffare, med lite mindre marginaler än vanligt. Att chansa helt enkelt. När han möter en spelare han inte ska slå. Vi får se om han använder sig av det idag.