Inför åttondelarna

Drygt 12 timmar kvar. Det är dags att prata igenom måndagens åttondelar.

12:00 Khachanov-Korda 1,95-2,00 Bethard

Jag kommer nog säga det här några gånger i den här texten, för det gäller flera av matcherna. Vilken möjlighet för båda två. Khachanov är inte bortskämd med kvartar i de största turneringarna. Korda har aldrig varit så långt framme, även om det väl får sägas att han kommer nå många, många kvartar under sin karriär. Så egentligen inte så stort för honom, men en första chans i alla fall.

Inte helt olika varandra de här två. Långa filurer som spelar ganska rakt och enkelt. En betydande skillnad dock. Korda har en väldans bolltalang, Khachanov är 100% robot.

Kordas lite större kunnande mot Khachanovs mer rejäla tyngd och kraft. Som jag ser det är Korda redan nu den bästa spelaren, men jag känner väl samtidigt att han kanske skulle kunna vara lite sliten här, och att hans bristande rutin kanske är ett minus.

Korda favorit tycker jag.

12:00 Berrettini-Ivashka 1,16-6,50 Bethard

Han bara trummar på Berrettini. Och det här ska väl knappast vara några problem. Ivashka servar sämre, är sämre i spelet, och missgynnas av underlaget med tanke på hur bra Berrettini är på gräs.

Det finns verkligen ingen logik i att Berrettini ska förlora just här.

14:00 Rublev-Fucsovics 1,19-6,00 Bethard

Börjar bli kompiskt det här. Fucsovics får möta Rublev precis hela tiden och han tycker inte om det, och han har berättat det. Han är trött på att få stryk av Rublev och de senaste gångerna har han i princip gett upp på förhand.

Inte likadana spelare som i matchen ovan, men lite samma situation. De är inte helt olika som spelare, men Rublev är bättre på allt. Framför allt är han enormt mycket bättre när bollen är i spel och Fucsovics motande funkar helt enkelt inte mot Rublev. Det ska inte kunna skrälla här.

14:00 Shapovalov-Bautista 1,74-2,30 Bethard

Nu börjar det liknande något. Otroligt bra match, mycket hög nivå för att vara en åttondelsfinal.

Inga inbördes möten. Lite jobbigt det, för här hade man ju behövt något att luta sig mot sett till hur det kommer se ut.

Shapovalov vill inte ha några dueller överhuvudtaget. Han vill att det ska vara ryckigt, snabbt, och lite allmänt hafsigt. Bautista, han vill ha ordning och reda. Rent spel, utan konstigheter, och att motståndaren till sist ska missa.

När det är såhär, en spelare vill ha ett kontrollerat, balanserat spel och en vill inte ha det. Då är det alltid den som inte vill ha några dueller som har möjligheten att bestämma att det ska bli så. Jag menar, vill man inte stå och nöta så gör man ju inte det, då försöker man avgöra.

Jag känner lite grann att Bautista nog inte kommer få ut så mycket av sina kvalitéer här. Har Shapovalov en någorlunda god dag tror jag verkligen att han vinner. Sjukt viktig match detta. Vinnaren har alla möjligheter att gå till semi. Det har ingen av dem gjort förut i Grand Slam-sammanhang. De har varsin kvart som bäst.

14:30 Djokovic-Garin 1,02-25,00 Bethard

Men snälla nån. Kan man byta ut Garin och sätta in en riktig spelare? Jag skulle kunna ta fram uppemot 50 gubbar i lottningen som skulle ha en bättre möjlighet mot Djokovic. Det här blir direkt löjligt att ens prata om. Djokovic är i kvarten.

16:00 Zverev-Felix 1,36-3,60 Bethard

Det här är en av de bättre matcherna under dagen, men tror vi verkligen att Felix har en realistisk chans? Jag skulle säga nej.

3-0 Zverev i de inbördes mötena. Felix har inte ens varit i närheten av att ta set och jag kunde inte förstå det mer.  Det här är tufft för Felix.

Jag skulle säga att de är jämna med varandra när bollen är i spel. Felix kanske någon procent bättre, men oerhört marginellt.

Zverev har en av världens absolut bästa servar. Felix serve är inget som skrämmer någon.

Felix har ingenting att komma med vad gäller att hitta på något taktiskt, att stå och chansa eller något sånt. Han gör det han gör, varken mer eller mindre.

Så, hur ska Felix ha en chans? Jag vet faktiskt inte. Han får nog hoppas på att Zverev sänker sig själv men det gör han nästan aldrig i stora turneringar längre.

16:00 Medvedev-Hurkacz 1,14-7,00 Bethard

Känns som en liten återhämtningsmatch för Medvedev det här. Hurkacz är högt rankad, det kan se ut som en halvtuff motståndare för Medvedev men det är det ju inte. Medvedev är helt överlägset i spelet på alla sätt och även om Hurkacz servar bra, det är inget som stör Medvedev.

Jag blir orolig för Medvedevs del om han inte vinner den här matchen enkelt.

18:00 Federer-Sonego 1,26-4,40 Bethard

Jag vet inte om jag riktigt håller med oddsen här ändå. Federer stod i nästan 1,50 mot Norrie. Nu 1,26 mot Sonego. Sonego som väl får sägas vara en marginellt bättre spelare än Norrie.

Folk börjar lita på Federer helt enkelt och det kanske är riktigt, jag vet inte. Det får morgondagen utvisa. Klart är i alla fall att om han vinner den här matchen, då är det ju succé på något vis. Hade man fått höra innan turneringen att Federer skulle hålla sin seedning, då hade man tagit det direkt. Och visst kittlar matchen mot Djokovic en del. Det kommer vara helt omöjligt att inte tänka ”tänk om”.

Hur blir det här då? Ja, Sonego är ytterligare en bollmotare, så det vill väl till att Federer inte ramar alldeles för mycket alldeles för snabbt men bortsett från det, inget som stör egentligen. Har Federer en hyfsad dag ska han bara vinna.

Berrettini, Rublev, Zverev och Medvedev. Jag tror att alla kommer vinna rätt enkelt, 2,17 gånger pengarna på den med Bethards skyhöga odds. Inte alls tokigt faktiskt. Klicka på något av oddsen ovan för att komma direkt till just oddsen.