Klart för kvartsfinaler

Ni kan ju lyssna på podden från igår kväll men den största smällen, den kom faktiskt alldeles nyss idag tisdag. Medvedev är utslagen. Och därmed Federer är i semifinal, minst, tror i alla fall jag.

Det konstigaste med det, att Medvedev är utslagen, är väl att han faktiskt inte kämpade. 6-3 6-3 idag och därmed 3-2 i set för Hurkacz som är vidare till kvarten. Medvedev är borta. Det går knappt ens att recensera Hurkacz instas för Medvedev, han försökte inte kämpa. Han försökte se ut som att han kämpade, märkligt nog. Jag förstår inte varför. När han inte kämpar brukar han gärna visa det men idag försökte han se ut som att han gjorde sitt bästa, trots att han inte gjorde det. Tennis är en individuell sport. Mycket kan ligga bakom att man inte orkar stå för någon vidare insats. Det hänger bara på en enda gubbe och att spekulera i varför inte Medvedev tyckte det var värt att försöka idag är ointressant tycker jag. Jag nöjer mig med att han inte försökte.

Federer mot Hurkacz i kvarten. Jag kan inte tänka mig att han missar den chansen. Det ska kunna gå ganska enkelt. Berrettini ska väl slå Felix tycker jag även om jag inte är helt övertygad. Berrettini-Federer i semi kanske, jag tycker nog Federer är favorit där, men det är tajt.

På den övre halvan är Djokovic i princip i final redan.

Det klarnar alltså gällande avslutningen av turneringen.

Djokovic är i final. Där väntar Berrettini eller Federer. Två saker att säga om det. Det finns en besvikelserisk i detta. Djokovic kan komma att plocka en av de enklare Grand Slam-titlarna i modern tid. Men på andra sidan, tänk, tänk, tänk, tänk om. Federer…

Försnack till kvartarna senare idag.