Den omöjliga turneringen

Man försöker ju, men det går liksom inte. Jag vet inte om jag skriver om OS i stort eller bara tennisen men det är väl egentligen sak samma. Samma text funkar för båda delarna. Det går ju inte. Det är helt omöjligt och jag har redan gett upp. Jag kommer inte kunna följa det här på ett vettigt sätt. Det är bara så det är.

Jag kan inte förstå det faktiskt att man trycker ihop OS över bara en vecka. Det kan inte vara någon som vill ha det så. OS ska ju vara de små sporternas evenemang lite grann. Ett OS-guld är inomhuskrocket är lika mycket värt som guldet som USA:s basketspelare kanske vinner, om de börjar spela ordentligt, eller det som Djokovic kanske vinner, om han orkar fokusera. Det är ett fantastiskt system och det gör att man ju vill titta på de där små sporterna. Men hur ska man? Det pågår ju liksom tre stora grejer samtidigt så det bara blir en enda röra. För min del har det som sagt slutat i att jag i princip gett upp. Jag väntar tills de avgörande matcherna kommer och att man då kanske ska kunna välja lite enklare.

Jag ska inte ens försöka mig på att förklara hur de spelar, när de spelar, det känns som de kör tombolavarianten lite grann. Det är rörigt helt enkelt, men såhär ser det i stora drag ut just nu. Vissa spelare börjar bli klara för åttondel.

Felix är den som åkt ut av de lite bättre spelarna. Jag såg den matchen och han verkade i princip paralyserad av ställas mot en så dålig spelare. Han skulle ha mött Murray men Murray tog det kloka beslutet att satsa enbart på dubbeln där han och Salisbury skickade ut Herbert/Mahut i första rundan och nu har en ganska god medaljchans. Mycket till medaljchans hade han kanske inte i singeln direkt, Murray.

Det här blev, precis som OS-tennisen, och OS i stort, rörligt. Vi får nog återkomma lite längre fram så ska vi se om det går att få fram något vettigt.

Hur man borde göra?

Ja, att OS inte arrangeras över en månad istället, väldigt, väldigt svårt att förstå. Man bygger grejer för över hundra miljarder, i Tokyos fall ska de ha kostat 150 miljarder att få till allt. Då skulle nog grejerna hålla i två veckor till.