Första för Alcaraz

Det ser så, så, så, så bra ut.

Sa jag att det ser bra ut? Nivån på turneringen i Umag, låg. Farbror Gasquet, kanske inte så mycket för en bra spelare att vara rädd för nu för tiden. Men skit i det. Kolla på hur det ser ut istället.

Jag har ju hejat mycket på Murray genom åren. Därmed har jag också suttit och ryckt till mycket när han ska slå till bollen. Det är så kantigt tekniskt att man riktigt känner hur fel det kan gå. Kort sagt, det kan kosta några kalorier att titta på honom.

Nu vet jag inte om jag hejar på Alcaraz ännu, men det här är i alla fall själva motsatsen. Om man rycker till av rädsla när Murray slår en del slag så är man när Alcaraz ska slå snarare på väg att resa sig för att göra segertecken, kan jag tänka mig, om man nu skulle heja på honom. Det är så jävla mjukt, men ändå så vansinnigt kraftfullt, det är bara ett enda flyt.

Jag tror jag har sagt det förut, men jag har aldrig sett en spelare med bättre tekniska förutsättningar. I och med att han hela tiden styr spelet, och inte tycker det är jätteroligt att försvara sig, är det svårt att säga hur snabb han egentligen är. Därför får man nog vänta lite med att säga att han också är den tennisspelare som haft bäst förutsättningar att bli bäst någonsin men man kan väl nöja sig med att säga att blir inte den här killen världsetta i framtiden, då måste det hända något smått revolutionerande.

Det är precis såhär man ska börja sin karriär, om man nu kan. Slå så hårt att det inte går att slå dig om du bara sätter tillräckligt mycket. Den dag du sätter allt, då kan ingen slå dig.

Den riktigt intressanta frågan dock. Varför spänner han på något så att hans högerarm ser ut som en kassler? Det inte skönt ut alls, men det verkar ju onekligen funka. Man kanske skulle prova.