Oflyt för Ymer i Kitzbuhl

Det är ju rackarns. Förra veckan när han fick möta en riktigt dålig spelare missade han sin chans att gå till semi i en atp-turnering. Den här veckan när han tagit tillvara på lottningen, och slagit spelarna han ska slå, så finns det inte mycket till möjlighet att gå till semi.

Men andra raka kvarten på atp-touren för Mikael Ymer den här veckan. Det är förstås ett fantastiskt resultat för honom.

Som jag skrev om för några dagar sen, det är mycket över de här 250-turneringarna som inte riktigt är friskt. Två av åtta seedade spelare i kvarten, det andas extremt låg nivå men framför allt att spelarna inte riktigt bryr sig. Alcaraz som förra veckans vann sin första titel, hans uppenbarelse i första rundan var inte av det muntrare slaget. Man kanske kan förstå det, men jag vet inte. Det är som att det på något sätt blivit acceptabelt att inte kämpa i vissa turneringar. Det känns inte jättecharmigt.

Men det var ju Ymers lycka. Alcaraz försvann och Ymer fick istället möta Erler som inte ens håller på challengertouren i andra omgången. Den här veckan klarade han också av det till skillnad mot hur det blev mot Kopriva förra veckan.

Som synes dock, tyvärr, Ruud i kvarten och det är ju deppigt. Kolla på de andra kvartsfinalisterna liksom. Krajinovic är väl den i övrigt som är märkbart bättre än Ymer men han hade haft en vettig möjlighet mot honom. Alla andra hade han haft en mer eller mindre got chans. Mot Kovalik hade han till och med kanske varit favorit.

Lite oflyt i lottningen den här gången alltså. Men vem vet. Nu är Ruud kanske inte den spelare som faller igenom, som inte kämpar eller något sånt men han har vunnit två turneringar i rad och någon gång ska väl han också falla ihop. Jag tror det inte. Han är en maskin där väldigt lite kan gå fel, men man måste ändå se möjligheten och slå fast det faktum att det inte är helt vanligt att en spelare vinner tre turneringar i rad, ens om han är den klart bästa spelaren. 12:a i världen nu, Ruud. 11:a om han vinner turneringen. På årsrankingen är han nia, om han vinner åtta. Han har alltså faktiskt en realistisk slutspelschans. Otroligt. Synd att han inte är svensk så att säga.

Runt klockan 16 idag torsdag spelas matchen, Ruud-Ymer.