Inför Washington

Ruud vann i Kitzbuhl, Isner vann i Atlanta och Zverev vann OS, det var förra veckan det. Känns väldigt värdigt att klumpa ihop de tre turneringarna på det där sättet skulle jag säga.

Ruuds tredje raka på tre veckor, väldigt starkt. Isners sjätte titel i Atlanta, det är rätt otroligt får man säga från en spelare som bara vunnit 16 turneringar totalt. Och Zverev, han börjat också bygga en svit. En svit av lite större hittepåtitlar. Slutspelet och OS är hans ”stora” titlar hittills. Turneringar som man försöker få till att vara stora, men som väl kanske inte riktigt är det.

Det där lämnar vi dock nu. För nu ska vi titta på Washington. Kanske inte så saftig lottning som jag hade tänkt mig, men det blir väl att man hickar till lite grann när Nadal spelar en 500-turnering på hardcourt. Då är han sugen på någonting.

Om inte Nadal varit med hade det här varit en sån där turnering där man skrivit att alla är i princip lika bra. Felix som är andraseedad skulle kunna ersättas med ett gäng spelare utan arr det hade känts som att det var nån rejäl skillnad.

Men det är Nadal som är grejen med den här turneringen. Han måste vara riktigt sugen på US Open helt enkelt, det går inte att tolka det här deltagandet på ett annat sätt. Sock eller Nishioka i första, är väl inte några stora problem riktigt. Sen troligen Harris, Bublik, Nishikori eller Norrie på det. Där blir det väl ett litet test. Jag vet inte riktigt hur mycket jag litar på Nadal just nu. Lite enklare i en eventuell semifinal sen. Den kvarten där Dimitrov är högst seedad är riktigt svag. Vi får väl hoppas på att Kyrgios är på spelhumör där.

Sinner är totalt iskall. Och han verkar medveten om det. Jag har sett några citat från honom och han verkar jobba på olika saker just nu och prioriterar inte resultaten. Tur det kanske, han förlorade mot O’Connell i Atlanta, det är katastrof. Han är inte favorit mot Korda skulle jag säga.

Elias Ymer har kvalat in, riktigt bra gjort. Han slog först Fratangelo och sen Wolf. Två amerikaner som väl ska ses som challengerspelare men Fratangelo är bättre än Ymer och och Wolf är lika bra som Ymer skulle jag säga. Så två bra segrar och nu en otroligt fin chans dessutom. Thompson har varit sval ganska länge och är en spelare som är riktigt svag för sin ranking. Han är 62:a i världen, så bra är han inte. Bra möjlighet för Ymer där och sen en formsvag Millman som seedad spelare i andra omgången. Vansinnig möjlighet. Och så en Opelka som kan förlora mot nästan vem som helst på det. Ymer är inte favorit i någon av matcherna, det är svårt att vara det när man är runt 150 i världen och spelar på atp-touren, men det här är en sån där vecka där han verkligen har chansen att hitta på något.

Kanske inte poängmässigt dock. Poängsystemet är verkligen ett fullkomligt skämt. Vad tror ni är svårast, att vinna en challenger eller går till kvarten här i Washington? Man kan faktiskt till och med få märkbart fler poäng på att vinna en challenger än vad man får för att gå till kvarten här. Som sagt, ett fullständigt skämt.

Vi säger väl så, och så följer vi den här turneringen lite under veckan. Lite tråkiga tider. De första matcherna börjar klockan 20 svensk tid nu i början, sen brukar det bli senare och senare mot slutet av turneringen. Ändå mysigt att den amerikanska hardcourtsäsongen nu går igång på allvar. Kvällstennis, det brukar vara något av det trevligaste det.

Det ska vara fritt fram för fullsatta läktare förresten. Bara en sån sak.