Ymer på fin kvällstid

De är rätt frekventa på atp-touren just nu, bröderna Ymer. Bland annat beroende på att det just nu är rätt lätt att komma in i turneringarna, men knappast bara det. De har fått upp farten också.

Den här veckan är det Elias som spelar i Washington dit han kvalade in under helgen.

21:30 Thompson-E.Ymer 1,58-2,65 Bethard

500-turnering, Washington och därmed tv-produceras alla matcher. Eller det gör de faktiskt alltid från alla turneringar, men i 250-turneringarna har atp av någon otroligt underlig anledning valt att ge spelbolag ensamrätt att sända många av matcherna. I 500-turneringar och masters sänds dock allt på TennisTV.

Det är ju såna här spelare man önskar att Ymer skulle vara bättre än vid det här laget. Det är han inte. Thompson är stabil, en poängsamlare av rang och känns inte jättenära att åka ut från atp-touren, trots att han rent spelstyrkemässigt kanske borde hänga på repet.

Oavsett vilket, han är inte så bra som hans ranking indikerar och som ni ser på oddsen, det är en jättefin chans för Ymer det här.

Tråkig spelare, Thompson. Han är egentligen bara noggrann. Han servar hyfsat, och sen är han noggrann. Medelmåttig men noggrann. Lite det som man önskar att Ymer var. Han försöker visserligen vara noggrann tror jag men har lite för dålig kontroll på sitt spel, framför allt forehanden, så det kommer lite för många och för stora misstag.

Det kommer bli rätt rent spel. Hoppas Ymer har tålamod och låter Thompson föra matchen för det är han inte så bra på. Jag tror absolut skrällchansen är där och som jag skrev häromdagen. Vinnaren möter Millman i andra rundan. Millman är ingen höjdare. Så superviktig match det här.