Inför Toronto

Masterstennis igen! Det var ett par månader sen. Och nu väntar det väldigt fin tennis i en dryg månad. Sen, efter det, då vetefan om jag kommer säga att höstsäsongen blir magisk den också. Eller kanske. Indian Wells ska in då, de asiatiska skitturneringarna inklusive Shanghai lär bli inställda. Så jo, hösten kan nog bli ovanligt bra också faktiskt.

Men, nu börjar uppbyggnaden mot US Open på riktigt allvar. Eller ska man säga Novak Open. Det mesta från nu och en dryg månad framöver handlar väl egentligen om han ska vinna eller inte. Hur stor är chansen då? Drygt 50% om man frågar oddsen här på Bethard. Djokovic spelas just nu till 1,83 på att vinna US Open. Lågt kan jag tycka, men det är svårt att komma ifrån hur han vann Wimbledon helt utan strid. Medvedev och Nadal är tvåa och trea på listan, Thiem, Zverev och Tsitsipas och sen Federer sjunde mest trolig före Berrettini. Är det större chans att Federer vinner US Open än att Berrettini gör det? Jag tycker nog inte det.

Men nu Toronto. Här har vi lottningen.

Ingen Djokovic, så här får någon annan chansen att vinna. Även om man inte kan säga så riktigt. Djokovic i andra turneringar än slams, det är som ett lotteri lite grann. Man vet inte vad som kommer. Federer, han hade kanske inte vunnit nej.

Det blir istället sådär roligt där det blir jämna matcher tidigt, och där utgången inte är så given som den kanske varit i slamsen lite grann på sistone.

Medvedev lite favorit va? Men kolla motståndet. Det blir otroligt bra nivå på de här mastersturneringarna med 48-lottningar. Evans eller Bublik i första rundan, det är liksom ingen given matchvinst för Medvedev överhuvudtaget, och då är han alltså favorit till att vinna turneringen. Och så kanske Sinner på det i tredje rundan, Medvedevs andra match. Hårda bud, minst sagt.

Nadal då? Lite bättre den här veckan? Man kan väl anta det. Det brukar vara en stadigt uppåtgående kurva när han varit borta ett tag. Det här är faktiskt hans bästa hardcourtmasters, den i Kanada. Fem gånger har han vunnit den. Måste nästan vara den hardcourtturnering som Nadal vunnit flest gånger va? I skymundan får man säga. Har inga stora minnen av någon av hans titlar här. Revanschmöjlighet på Harris som han torskade mot för några dagar sen och det ligger väl rätt nära till hands att han klarar det. Opelka och Dimitrov, känns väl som spelare Kyrgios har kapacitet att slå. Vore ju inte jättetråkigt att se Nadal-Kyrgios på torsdag. Sen lite bättre lottning i kvarten för Nadal. Svarre, McDonald, Pospisil eller Bautista. Ska han klara. Men som ni ser, det är inte mycket till transportsträckor i mastersturneringarna. Om man inte är Djokovic då, men han är ju inte med nu och som tidigare sagt, han är kanske inte sig själv i dessa turneringar så han hade kunnat torska ändå.

Kanadensarna ska man alltid hålla koll på i den här turneringen. Nästan alltid någon som överpresterar litegrann och går långt.

Shapovalov behöver väl inte ens överprestera för att gå långt numera. Korda och Rublev på vägen mot semi, kunde varit mycket värre. Bra chans för honom.

Felix har extremt bra lottning till kvarten, det kommer han klara. Sen Tsitsipas där kanske, men hur är Tsitsipas form? Han har visserligen vilat någon vecka nu så borde väl ha piggnat till igen. Blev kanske lite för många turneringar under sommaren för honom.

Ingen svensk så klart. De var inte ens nära. Elias Ymer var heller inte särskilt nära att komma in i kvalet, annars antar jag att han hade försökt i och med att han kvalade och spelade i Washington veckan som var. Mikael Ymer hade kommit in i kvalet, som håller låg nivå, så lite synd att han inte försökte. Han hade haft en jättechans att ta sig in i huvudlottningen.