Läge för största Sinnertiteln

Kanske ingen stoppa-pressarna-final sådär men det är ändå den första lite större titeln för Sinner som är på ingång. Eller så är det en livsförändrande titel för McDonald.

23:00 Sinner-McDonald 1,30-3,95 Bethard

Det kan vara lite svårt att hänga med nu för tiden. Jag ska inte dra ett fullt varv till med att hata den låsta atp-rankingen men visst ser detta ut som en rätt medelmåttig final? Det är det inte. Sinner är topp-10, han blev det igår kväll. McDonald är topp-30. Vinner han här är han nära topp-20. Jag pratar förstås om årsrankingen där bara poäng från i år räknas, den som förr eller senare blir atp-rankingen när man slutar med dessa galenskaper, att räkna poäng från 2019. McDonald kan alltså se framemot ett liv som seedad i alla turneringar han ställer upp i den dag man slutar räkna poäng från två år tillbaka i tiden. Sinner kan börja snegla mot att vara kvartsseedad i många av de största turneringarna.

Viktig match det här. Man spelar om ytterligare 200 poäng ikväll. Visst är Sinner favorit, men jag tror att många fortfarande underskattar McDonald. Jag tror att det är ett misstag många gör, att man tittar på atp-rankingen. Det är bättre att titta på vad spelare gjort i år. McDonald dessutom, kom ihåg att han för tre år sen, kan det väl vara någonting, var på väg spikrakt uppåt. Sen försvann han skadad i ett drygt år, men nu är han ännu bättre och ännu mer på väg upp än han var då. Det är en modern spelstils det här, högtempobollaren. Den funkar väldigt väl.

Hur blir det här då?

Jag tror det kan bli lite problem för Sinner faktiskt.

McDonald kommer pressa upp tempot och även om Sinner inte precis är temposvag, han vill helst vara den som för spelet och riktigt så blir det sällan när man möter McDonald.

Fin match i alla fall, och viktig match för båda två skulle jag säga. Bra uppladdning för mastersturneringen i Toronto som börjar imorgon också.