Inför måndagens Torontomatcher

Toronto! Bra tider. Bra spelare. Här måndagens godbitar.

17:00 Humbert-Sonego 1,54-2,75 Bethard

Samtidigt spelar Cilic och Ramos men jag väljer den här. Två spelare som man vet är bra, men kanske inte klurat ut hur bra de är. 25:a och 26:a i världen. Sonego före Humbert, det känns väl kanske inte helt klockrent. Men frågan är väl om Sonego är topp-30? Nja säger jag om det. Är Humbert topp-20? Kanske säger jag om det. Ni förstår nog att jag tror att Humbert vinner. Kanske lite jobbigt för honom att möta Sonegos noggrannhet dock. Humbert är med sitt hyperoffensiva spel lite upp och ner i matcherna. Då kan det vara bökigt att möta någon som är exakt likadan hela tiden som Sonego är.

18:30 Fognini-Struff 2,00-2,00 Bethard

Bra odds ändå va? Två gånger på båda och Bethard går alltså i bästa fall får man väl säga jämnt upp på den här matchen. Hyfsade förutsättningar att få 2 gånger pengarna på båda och bara välja. Om man spelar på tennis ska man utan tvekan göra det här på Bethard. Vem spelar man på här då? Självklart på Struff skulle jag säga. Fognini är knappast märkbart bättre än Struff längre och det är hardcourt här, det är Struffs bästa underlag, inte Fogninis bästa underlag. Struffs jämna pangande över tid kommer bli jobbigt för Fognini på flera sätt. Dels att Struff är så förhållandevis jämn som han är och strular så lite numera men mest av allt, han gillar inte att försvara sig Fognini. Här kommer han inte få styra spelet som han vill och då är han aldrig som bäst. Jag tror verkligen Struff vinner men oavsett det, en riktigt fin match i första omgången.

20:00 Bublik-Evans 1,86-2,10 Bethard

På tal om bra matcher i första omgången. Undrar hur de här två går ihop. Mer eller mindre dumma i huvudet båda två. Sånt kan gå åt båda hållen. Antingen kommer de överens och förenas i sin osmaklighet eller så blir det en liten eller stor krock. Olika spelare. Bublik med sin serve och allmänt fladdriga spel. Evans med sin noggrannhet och vilja att attackera. Borde kunna bli fint spel men mest av allt, kan ju vara kul att hålla koll på om de börjar slåss eller inte.

Gillar man att nattsudda så kan man kolla på Opelka-Kyrgios klockan tre men jag tänkder håller mig till de där tre matcherna. Blir trevligt.