Videomorgon

Kanske det bästa med att tennisen spelas i Nordamerika. Vi kan inleda varje dag med att ha en videomorgon tillsammans.

Fuskade Opelka då? Det är onekligen en snarlik situation med Elias Ymers förra veckan i Washington. Skillnaden här är väl att det verkligen inte ser ut som att han rör nätet. Nätet rör sig inte ur fläcken, han ser inte ut själv som att han syndat och att Kyrgios skulle se det sådär väldigt bra från sin vinkel, det vetefan. Det här är också något som domarna verkligen tittar på, så det ska vara svårt att missa. Hur är det då? Varför reagerar Kyrgios som han gör? Väldigt enkelt. Kyrgios är en härmapa. När någon han har koll på är med om något som han tycker verkar lite spännande har han en rackarns tendens att själv söka upp en liknande situation. Han gillar drama, han gillar att påvisa saker som han tycker är fel. Han har haft det där i bakhuvudet sen hans kompis Thompson råkade ut det för en vecka sen, han skulle söka en sån här situation, och han hittade den direkt. Han är som bekant en idiot. Ska man säga något positivt så är det väl att han inte drev det sådär extremt långt, troligen beroende på att Opelka är en väldigt hyvens kille som inte gör en fluga förnär. Det ser inte så bra ut att bråka med honom helt enkelt och sånt känns Kyrgios. Och kanske även, Opelka skulle nog kunna bryta av Kyrgios på mitten med ganska god lätthet om han skulle känna för det. Tycker han har en aura av att vara bra på att slåss, Opelka.

Struffis sover nog inte så gott i detta nu. Fognini var på väg att lägga in sig själv på närmaste sjukhus under någon halvtimme där, men vann ändå till slut matchen. Sen blir det ju väldigt konstigt. Jag menar, okej att han såg lite mer uppgiven ut än vanligt Fognini, men det där är ju liksom hans normala ansträngning i stora drag. Han fick mest bara lite extra effekt på det. Struff blev ännu mer nervös än spelare normalt blir av Fogninis negativa uppsyn. Men han skulle förstås vunnit matchen ändå, Struff. Det kan nog bokföras lite på hans negativa trend det här. Han har haft några knackiga månader, nu chansen att ta en rätt enkel, fin seger, och det blir lite jobbigare än det borde vara av att han inte vunnit så många matcher. Jag tvivlar på att det egentligen var så mycket till fel på Fognini.

Evans har blivit sig själv igen. Det var väl det jag skrev flest gånger under våren och sommaren. Att det här är inte Evans. Han är inte så bra. Det hände något märkligt, att han var i zonen längre än man ska kunna vara, men nu sen en tid är han tillbaka på en normal nivå och han lär stanna där. Med det inte sagt att Bublik är en spelare han bara ska förlora mot men för Bubliks del handlar mycket in den dagliga mentala formen. Igår var det väldigt lite trams utan han spelade bara på och då är han riktigt bra. Han har fantastiska spelmässiga kunskaper, det är bara det att han ofta aktivt sänker sig själv med att blanda in 20% trams. När han som igår inte gör det, då är han väldigt bra.

I övrigt då?

Inga seedade spelare spelade igår. De börjar komma idag. Så inte mycket revolutionerande egentligen. Tycker vi kan nöja oss med det där snacket.