Topparna vidare men Nadal borta

Rätt fina matcher igår också va? Tycker nog det.

Både Medvedev och Tsitsipas lite pressade. Tsitsipas ganska lite ändå. Humbert gjorde ett superset och ett supertiebreak, men i övrigt är det väl svårt att säga att det var nära. Medvedev lite mer pressad kanske. Det var ett regnavbrott där i början av andra. Utan det vet man inte hur det hade slutat riktigt.

Opelka börjar bli lite mer stabil tycker jag. Dimitrov, det är inte på väg uppåt där direkt. Frågan är varför han försökte ruska Dimitrov över på sin sida av nätet efter matchen. Såg roligt ut.

Gårdagens stora grej så klart dock, Nadal kommer inte till start i Toronto och det är en skada som ligger bakom det, inte att han blivit sliten efter två matcher i Washington. Fotskada och han säger att han haft problemet i månader. Fotskada, vet inte om jag känner igen det så väl från tidigare på Nadal. Knäna och magen är det väl mest som krånglat, foten känns inte bekant. Fortsättning följer men han åker nu hem och kommer kanske tillbaka till US Open. Det låter väl sådär.

Utanför videoklippet så slog Ruud Cilic i en tresetare. Rätt viktiga turneringar för Ruud nu skulle jag säga. Nu har han chansen att etablera sig som en stabil spelare i toppen även om hardcourt. Jag är väl fortsatt lite tveksam till om han verkligen kan vara så bra att han blir en toppspelare på hardcourt nu, men det ska bli spännande att se.

Isner krossade Davidovich och sa efter matchen att det var en av de bästa matcher han spelat på väldigt länge. Inte ofta någon säger det.

McDonald torskade mot…Paire. Där snackar vi reaktion. Paire börjar väl i någon mån åter bli en rimligt duktig tennisspelare, men det är ju ingen höjdare att förlora mot honom när man var så bra som som McDonald var för bara några dagar sen.

Basilashvili-Brooksby såg jag också. Var lite skillnad i uppenbarelse mellan hur hur Brooksby såg ut nu jämfört med när han spelade på centercourten i Washington. Då var det superfokuserat och bara allmänt bra. Nu var det extremt gnälligt och lite panikartat, han var strykrädd helt enkelt, lite som han ofta sett ut på challengertouren.

Så säger vi om tisdagens matcher. Och så siktar vi på att idag faktiskt höras om några timmar med text inför dagens matcher.