Inför åttondelarna i Toronto

Torsdag! Det betyder åttondelar och här har vi matcherna.

17:00 Ruud-Lajovic 1,40-3,35 Bethard

Såhär blir det när man skaffar sig en bra ranking. Man behöver inte vara den bästa hardcourtspelaren utan man krigar sig förbi en motståndare, och sen har man chansen att lottningen öppnar upp sig som den gjort här. Lajovic slog Felix igår och därmed är dörren till kvarten plötsligt vidöppen för Ruud. Seedningar är vansinnigt mycket värda. Lajovic är lite lurig. När han väl hittar sitt spel kan han vara riktigt giftig jämfört med att hans normala nivå kanske snarare är att torska i första rundan av turneringarna. Ruud ska väl vara lite bättre. Jättechans för honom i alla fall att plocka en fin kvart i en masters på hardcourt.

17:00 Tsitsipas-Khachanov 1,37-3,50 Bethard

Den här är ju inte så dum. Jag vet inte riktigt hur mycket jag litar på Tsitsipas just nu faktiskt. Det känns som att den där magiska stabiliteten kanske inte riktigt är där för närvarande i alla fall. Tre raka inbördes här i alla fall på tre försök och två av dem från tiden då Khachanov fortfarande var lite bättre än Tsitsipas. Det passar Tsitsipas ganska bra att möta den här typen av spelare som slår rakt och hårt. Han får bra utväxling på att han kan variera lite och gör det lite allmänt bökigt. Samtidigt har jag lite svårt att förstå det. Om Khachanov bara kan låsa Tsitsipas i ett baslinjebollande här, då ska han kunna vara lite bättre. Fin match i alla fall. Den här kan man se.

18:30 Rublev-Isner 1,54-2,75 Bethard

Den här är ju också jättebra så klart. 2-0 Isner i inbördes, senast i Madrid i somras, och absolut ingen slump skulle jag säga. Det här är riktigt dåligt för Rublev. Han returnerar väldigt offensivt. Det går så klart inte mot Isner utan man måste fokusera på att få bollen i spel. Och sen när bollen väl är i spel. Rublev tar ju rätt stora risker på egentligen alla sina slag. Inte helt optimalt mot en spelare där det mesta handlar om att bara vänta på att han ska falla ihop. Lägg därtill att Isner verkar känns sig i väldigt god form och alltid är som bäst i Nordamerika. Det stinker ju skräll här får man säga.

20:00 Opelka-Harris 2,05-1,95 Bethard

Jag tycker Opelka är rätt bra, jag tycker Harris är rätt överskattad. Inga inbördes möten på atp-touren men Harris vann en jämn match på challengertouren för några år sen. Hur blir det då? Opelkas serve är förstås helt överlägsen. I spelet ska Harris vara rätt överlägsen. Det borde bli få breaks, men det är väl också en sån där match som när Karlovic och Isner har mötts exempelvis. När logiken säger att det inte kan bli några breaks så blir det just breaks. Jag tycker Opelka är bättre och att han är favorit. Återstår att se hur det blir i verkligheten.

20:00 Schwartzman-Bautista 2,10-1,86 Bethard

Egentligen i samma sits de här två. Spelare som vill vara topp-10 eller i alla fall väldigt nära topp-10 men som nu skvalpar lite. Båda två är precis innanför topp-20. 10 platser lägre än de nog vill vara. 1-1 i inbördes möten och otroligt svårt att säga vem det här passar bäst. Två speciella spelare men som vill göra samma sak, de vill bolla. Svarre är den som lite mer vill föra spelet, det borde passa honom här. Borde också passa honom med Bautistas flacka slag. Han håller ju till så nära marken, Svarre. Perfekt att få bollen lågt. Sen är de oklara formmässigt både två men nja, jag känner Svarre. Bra spel borde det bli i alla fall. Inga servekanoner direkt.

22:00 Monfils-Tiafoe 2,95-1,48 Bethard

Och hur gick då detta till? Jo, Monfils, som vunnit tre av sina 20 senaste matcher eller nåt sånt här, är rankad på plats 22 i världen och blev därmed seedad här så han fick stå över första omgången. Sen lyckades han krångla sig förbi en svag Millman i sin första match och så är han här. Han är här och får möta en kvalförlorare för att nå kvarten. Det blir lite overkligt. Nu tror jag inte kan klarar det, utan det blir snarare Tiafoe som blev krossad av Ruusuvuori i kvalfinalen som når kvarten.

01:00 Medvedev-Duckworth 1,11-8,75 Bethard

Duckworth? Sinner var kanske inte helt fräsch efter titeln i Washington så då blev det såhär. En ickematch för Medvedev det här så klart.

02:30 Hurkacz-Basilashvili 1,68-2,40 Bethard

Så hittade han en sån där perfekt dag igår, Basilashvili och egentligen borde man sett det framför sig. Lottningen har ju öppnat sig för honom här och när en lottning öppnar sig, då är han alltid på plats. Hurkacz spelar här sin första match i turneringen. I åttondelsfinal alltså. Att seedade spelare står över första omgången i turneringar, jag gillar det inte riktigt. Det finns liksom ingen rimlighet i det. Nishikori lämnade walkover igår med en axelskada. Hur blir då detta? Ja, Basilashvili har alla möjligheter att slå Hurkacz en perfekt dag. Bättre än så är inte Hurkacz. Sen är Hurkacz mycket mer stabil så det krävs verkligen att Basilashvili är på topp men han var det igår och han kan vara det idag, Basilashvili.