Intressanta kvartsfinalnoteringar

Intressanta kvartar det här. Finns något intressant med var och den av dem faktiskt.

Isner-Monfils, det där är väl skillnaden mellan att vara en professionell idrottsman och en professionell clown. Monfils fick det han ville. Några klipp att lägga ut på Twitter. Isner fick det han ville, matchvinsten. Alla nöjda och glada.

Medvedev har nog lite problem med Hurkacz ändå och helt ologiskt är det ju inte när man ser det. Han har svårt att förmå sig att hålla sig nära baslinjen, Medvedev. Hurkacz har bara ett problem som tennisspelare. Han är inte så bra när han inte får tid på sig och givetvis, han är långsam. Men får han stå och bolla utan att röra sig missar han inte och kan då också bygga upp ett väldigt fint tryck i slagen.

Det är precis sådär jag ser på Ruud på hardcourt. Det är inte lätt, men heller inte jättesvårt att fullständigt tempotorska honom. Sen är han så pass noggrann att många spelare ändå förlorar mot honom, men om en bra spelare tar bort tid mot honom på hardcourt är han chanslös. Ser inte Tsitsipas ovanligt peppad ut den här veckan?

Tycker Opelka ser bättre och bättre ut för varje gång jag ser honom. Han blir mer och mer vårdad i slagen. Han tittar mer och mer på bollen för varje gång jag ser honom. Han börjar helt enkelt bli ganska noggrann och med de grejer han har i övrigt, det kan bli väldigt bra det här skulle jag säga. Så otroligt hårig också. Ser man inte framför sig att håret och skägget till slut kommer växa ihop så han förvandlas till en enda stor hårboll?

Semifinaler idag. Ett amerikanskt servemonster mot en toppspelare i båda två. Återkommer senare inför det.