Rimligen slutet

Nu är det väl kört ändå. Det är nog inte ens rimligt att tänka något annat, och han gör det nog inte heller själv om man ska vara ärlig va?

Någonstans kan jag inte låta bli att tycka att det känns lite trist att det skulle bli såhär. Att han över lång tid bara tynar bort. För det var ju ett tag sen han kändes riktigt konkurrenskraftig nu. Var det Wimbledonfinalen mot Djokovic? Det var väl kanske det. Det kanske var där och då det egentligen tog slut. Jag minns att man efter den matchen sa att det nog var sista chansen. Att han skulle få det svårt att vara ännu bättre året efter. Nu fick han inte ens chansen, och när det var dags igen i år var han en reservdelsgubbe som inte hade någon chans.

Att den här operationen skulle ha någon magisk effekt som bara reparerar alla delar i hans kropp, knappast troligt. Och han känns ju väldigt ärlig på något vis, att han nu är vid punkten där han inte längre har den professionella tennisen främst i tankarna utan att han ska kännas sig fräsch efter karriären. Kort sagt, han prioriterar inte att kräma ut lite till av tennisen, han vill slippa ha ont i knät under resten av livet. Vilket ju känns högst rimligt på något vis. Realistiskt sett kommer det inte hända så mycket mer bra för honom som tennisspelare. Nu är det dags att tänka på annat.

Så, nu när Federer kommer vara borta i ett halvår, troligen mer. Kan vi återställa rankingen till det normala nu istället för att lägga allt fokus på att skydda hans ranking?