Inför Cincinnati

Känns inte måndagarna som lite av en kvaldag i mastersturneringarna? De högt seedade spelarna står över, blåbären ska göra upp om att få chansen mot de seedade spelarna, okej, det är ett jävla bra kval i så fall. Schwartzman, Sinner och Felix spelade igår. Det är rätt okej. Men ändå, man missar inte så mycket om man kör införinlägget på tisdagen istället.

Här är lottningen.

Rätt komiskt egentligen. Zverev var ju inte med i Toronto, men jag skrev inte ens en notis om det. Och det var ingen som frågade om det. Otroligt att man kan vara så bra men så få bryr sig om en. Så går det när man varken är spännande eller särskilt trevlig.

Djokovic är kvar, och så klart fortsatt helt överlägsen, men visst får vi just nu en försmak på det som kommer om något år. Medvedev, Tsitsipas, Zverev, Rublev, Berrettini, Shapovalov, Ruud, och så är Carreno Busta seedad också som enda spelare i den tidigare generationen eller vad man ska kalla det. Sju av åtta seedade från generationen sent 90-tal och då de tidiga 90-talisterna är en ytterst svag generation, eller svaga årgångar eller vad man ska säga, det är de här spelarna som kommer hålla till i toppen fram till att det kommer en ännu senare generation med Alcaraz och så vidare. Om de är särskilt festliga de här spelarna, det får väl var och en avgöra, men personligen måste jag säga att det känns som en rätt stor smäll att man börjar förlika sig med att Djokovic är smart och bara spelar enstaka turneringar, Nadal är osmart och försöker spela mer, något som inte blir bra för hans kropp och Federer, det är ju bara att nästan räkna bort honom nu.

De kan ju spela tennis dock och i synnerhet Medvedev. Jag skrev ingen text efter finalen i söndags. Anledningen enkel, jag hade inte så mycket att berätta. En sak som jag tycker börjar utmärka honom är dock att han i min mening väldigt sällan spelar bra. Och det, det är en bra sak det. Han vinner stora turneringar trots att han inte spelar på topp. Eller ja, det kanske mest är jag som tycker det men han kan bättre än vad han spelade i Toronto. Det finns bara en spelare han har det gemensamt med och det är Djokovic. Den där förmågan att vara bäst eller till och med överlägsen utan att spela på sin topp. Jämför exempelvis med Tsitsipas och Zverev. De gånger de vunnit stora turneringar har de spelat på sin absoluta topp eller till och med över den. De vinner inga stora turneringar under sina medelmåttiga veckor direkt.

Börjar nu mot McDonald, Medvedev. Det är en riktig skitlottning det. Man får i och för sig knappt några enkla lottningar i de här mastersturneringarna men McDonald var nära att vinna Washington nyligen och han är absolut topp-30 i spelstyrka. Kanske en spelstil som inte passar Medvedev optimalt heller så någon sån där riktigt sömnig start är nog inte att rekommendera. Bautista i åttondelen, kanske inte heller någon superlottning och sen kan det bli Hurkacz igen, som Medvedev inte verkar trivas så bra mot. Han får det hett om öronen helt enkelt, ryssen.

Tsitsipas får Korda i sin första match. Sen någon av de fyra där, kan verkligen bli vem som helst men man kan ju hoppas Alcaraz. Vore kul att se honom mot Tsitsipas och dags för honom att börja ta för sig mot toppspelarna nu tycker jag.

Eftersom vi inte har några svenskar kan vi ju nämna Ruud som åter  kliver in med en kvartsseedning. Otroligt viktigt det. Men tyvärr en skitlottning. Opelka lär ju fortsätta vara upp och ner, men ingen bra lottning det och sen Svarre i åttondelen, den här gången håller han knappast seedningen, Ruud. Svarre och Evans bråkade förresten igår. Borde vara omöjligt att bråka med Svarre, han känns så tam som man kan göra. Efter matchen tog han också på sig skulden, bad om ursäkt och sa att allt var hans fel. Det vetefan, men är man snäll så är man.

Vi säger så för nu, så fortsätter vi med texter inför och efter matcherna under veckans gång.