Inför Cincinnatiåttondelarna

Gårdagens stora nyhet, Thiem ställer in sin säsong på grund av skadan han drog på sig under grästurneringen i Mallorca i somras. Han är så klart skadad, jag tror inte han ställer in säsongen utan anledning, men börjar det inte på något vis gå inflation i det här att spela väldigt tidigt slår fast att de kommer vara borta i hundra år? Som att det blivit någon slags tävling om vem som kan ställa in sin säsong tidigast. Federer satte en ny standard förra året när han ställde in resten av säsong i mars var det väl. Thiem har en bit upp dit, men ändå. Återstår väl att se när Nadal ställer in sin säsong. Man vet ju inte. Kan kanske är tillbaka och pigg och rask till US Open men känns lite 50/50. Antingen kör han, eller så får vi snart höra att inte heller han spelar förrän nästa år.

Lite grann kan jag känna, vad väntar de på? Visst, man vill förlänga karriären osv, men det finns ju en gräns kanske där man försöker förlänga en karriär som då kanske inte längre finns. Nadal borde åtminstone närma sig ett läge då det kanske är dags att kräma ut det som finns kvar. Jag tror inte direkt det är realistiskt att han ska spela när han är 40 år gammal liksom.

Något som är lite roligare. Det är åttondelar i Cincinnati idag.

17:00 Medvedev-Dimitrov 1,17-6,25 Bethard

För min del kan jag ju säga att Dimitrovs framgång den här veckan kom från ingenstans. Den enda förklaringen, eller vad man ska kalla det, är väl att hans enda stora titel kom just här för fyra år sen. Brukar betyda märkligt mycket det där för spelare. Men här ska det ju ta tvärstopp. Jag såg när Medvedev slog McDonald på mindre än en timme igår och det såg ju kanske inte dåligt ut direkt om man säger så.

18:00 Isner-Paire 1,40-3,35 Bethard

Paire slog alltså Shapovalov, det ska liksom inte vara möjligt. Och även när man såg matchen, det ska inte vara möjligt. Shapovalov har fortfarande en fascinerande förmåga att fullständigt kunna sänka sig själv. Han måste hitta ett spel med lite lägre svårighetsgrad som räcker för att slå sämre spelare. Isner såg kanske inte fullt fräsch ut under delar av vinstmatchen mot Sinner igår och det är så klart det som oroar folk på oddsen här. En frisk Isner torskar inte mot Paire. Vid vinst troligt att det blir Rublev i kvarten för Isner. Jättechans för honom att gå långt igen alltså.

19:00 Rublev-Monfils 1,36-3,60 Bethard

Han har sprattlat till lite, Monfils Bra så, men att han ska stå emot Rublevs pangande känns väl inte helt realistiskt. Lite oklar formmässigt dock, Rublev. Dags för honom att göra något bra snart tycker jag. Bra läge här i alla fall.

19:30 Hurkacz-Carreno Busta 1,95-2,05 Bethard

Snark. De är inte roliga de här två men den på papperet jämnaste av dagens åttondelar och det är klart att det inte är något fel på nivån. Hurkacz den något mer drivande, Carreno Busta den mer kontrande, annars väldigt lika. Hurkacz servar lite bättre. Upp till Hurkacz ändå känns det som. En bra dag slår han Carreno Busta men en lite sämre dag, icke. Carreno Busta kommer hålla sin nivå, som alltid.

20:30 Zverev-Pella 1,08-11,00 Bethard

Hade lite på känn att Pella skulle slå Fognini igår. Det var ett lite för bra läge för Fognini, då faller han ju alltid ihop. Dessutom, när Pella väl hittar lite form måste man ta honom på allvar trots att han normalt är så dålig som han är. Zverev förlorar inte såna här matcher längre, det är bara så.

20:30 Ruud-Schwartzman 1,83-2,15 Bethard

Är han såhär bra på hardcourt nu, Ruud? Vi får väl se. Otroligt betrodd här i alla fall. Schwartzman är en minst lika bra spelare som Ruud, och Schwartzman, han är ju som bäst på hardcourt. Så att Ruud är favorit här, det innebär att folk ser honom som en spelare som klarar alla underlag nu. Jag är fortsatt tveksam, men otroligt imponerande om han så snabbt skulle hitta en hög nivå på hardcourt också. Det borde bli tempoproblem här dock. Svarre kommer trycka bak Ruud. Vi får se om norsken kan stå emot. Kul match, den här ska man se.

01:00 Tsitsipas-Sonego 1,20-5,20 Bethard

Sonego lever högt på att han är noggrann och inte ger bort något. Det hjälper ju inte riktigt när man möter någon som aldrig har gett bort något. Tycker det borde vara en rätt behaglig motståndare för Tsitsipas. Hur enkelt det går låter jag vara osagt, men på ett sätt eller ett annat vinner han.

02:30 Berrettini-Felix 1,55-2,65 Bethard

Bra idé att lägga den här som kvällsmatch, för det här är ju inte särskilt kul. Egentligen tycker jag ju att detta ska bli lite problem för Berrettini. Han servar visserligen klart bättre än Felix men i spelet är Felix för mig den lite bättre. Men som vi vet, Berrettini är så mycket matchspelare som man bara kan bli. Han får i princip alltid ut lite mer än han egentligen kan ur sina insatser och det gör ju att han får med sig de här matcherna.