Inför Cincinnatifinalen

Må bästa tråkmåns vinna! Nej, nu ska jag sluta deppa faktiskt. Det här är en riktigt fin final som förtjänar uppmärksamhet. Att jag är gammal, bitter, och inte tycker de här två är så roliga, det får vi faktiskt bortse från.

22:30 Zverev-Rublev 1,41-3,25 Bethard

Jämnåriga de här två. Födda samma år i alla fall. Också två spelare som var extremt bra i väldigt ung ålder. Sen slutar egentligen likheterna dock. För Zverev har det varit som ett rakt streck upp till toppen och nu har han parkerat där medan Rublev hade stora problem för några år sen, mestadels med skador, men nu har han också sen ett år etablerat sig som en bombsäker toppspelare.

4-0 i inbördes möten, hur tungt väger det? Ganska tungt faktiskt skulle jag säga, även om det är en match från 2020 och sen resten en bit bak i tiden. Rublev har ännu inte tagit ett set och jag tror faktiskt man får börja säga att Rublev har direkt svårt för spelare med riktigt bra serve. Han är en endimensionell spelare med ett extremt endimensionellt servande. Det har de senaste åren landat i att det bara finns ett effektivt alternativ att hantera servekanonerna och det är att åtminstone ha det som ett alternativ att backa bak och ta farten ur serven. Djokovic undantaget, men han räknas liksom inte. Han går utanför de vanliga tennisspelarna. När det gäller Rublev tror jag inte det är någon ovilja att backa bak i returnerandet det handlar om egentligen. Jag tror inte han kan det. Tittar man på hans teknik, hans sätt att hålla i racketen och så vidare. Han måste stå nära baslinjen och ta bollen tidigt. Gör han det inte så kommer han inte fram till nätet, typ. Det passar honom helt enkelt inte att backa så han har det inte som ett alternativ.

Det där är bara en del i det. Jag tror att Zverev passar Rublev riktigt risigt i övrigt också för det där pangandet i högt tempo som Rublev ägnar sig år, det biter ju inte heller särskilt bra på Zverev. Det är snarare exakt det som, Zverev vill att motståndaren ska göra så han kan stå där ett par meter bakom baslinjen och bara bolla tillbaka.

Jag vet inte om jag egentligen tycker det skiljer så jättemycket mellan dem. Zverev är lite bättre, men han blir berättigad storfavorit ikväll på att spelstilarna helt enkelt talar starkt för honom.