Sedvanligt superläge för Ymer

Ikväll drar det igång, kvalet till US Open. Som vanligt numera, en svensk deltagare och synnerligen som vanligt, superchans för Elias Ymer att kvala in den här gången också.

Tittar man på de 16 kvaldelarna så är det här den med marginal enklaste. Oavsett vem det blir som kvalar in här så kommer det vara en svag inkvalare.

De seedade, Varillas är en så extrem grusgubbe som man bara kan bli. Han ska vara chanslös här. Dessutom klart sämre än sin ranking. Sousa, han är helt värdelös numera och tillhör knappast ens favoriterna till att kvala in.

Vem är då favorit?

Det är väl trots allt Marterer på kapacitet. Han är den enda spelaren på den här delen som riktigt har kapacitet att vara topp-100 i världen om han skulle få allt att klaffa. Men han är sällsynt, och obegripligt ojämn. Ska man tänka i travtermer så är galopprisken konstant närvarande när det gäller honom. Han är liksom en bra spelare som har allt som krävs för att etablera sig på atp-touren, det är bara det att han aldrig fått till det. Alltid skadad, alltid otroligt ojämn. Har han hittat formen, då kör han över de andra men som sagt, galopprisken.

Janvier som Ymer börjar mot är en rätt medelmåttig rackare. Han är typ 200 i världen eller lite sämre än så. Varken mer eller mindre. Ingen given seger, Ymer är inte så bra han heller, men han ska vinna.

Sen ska det bli Sousa, för Lorenzi, han är ännu mycket mer på dekis än Sousa.

I en eventuell kvalfinal är det sen bara Marterer som skulle kunna vara favorit mot Ymer.

Förmodligen favorit i samtliga tre kvalmatcher alltså, Ymer. Då har man fått det ganska väl förspänt som oseedad.