US Open-oddsen i sista stund

Det närmar sig lottning i US Open och det är därmed nu sista chansen att placera sina spel innan lottningen. Lite spekulation kanske. Lottningen har en viss betydelse och oddsen kan ändras lite, eller mycket, av lottningen. Men spekulation är ju kul, så varför inte spela nu liksom.

Att vinnaren skulle hämtas utanför de som står i under 100 gånger pengarna är i vanlig ordning fullständigt osannolikt eller om man så vill, helt omöjligt. Lite märkligt nog finns dock två spelare utanför de som står i under 100 gånger pengarna som…ja, de vinner ju inte, men man kan väl onekligen säga att det är större chans att Isner eller Kyrgios vinner US Open än att Carreno Busta eller Tsonga gör det. När man spelar på slutsegrare kan det ju vara bra att ta en viss hänsyn till kapacitet liksom. Isner i alla fall, visst skulle han kunna gå väldigt långt i det här sällskapet? 101 gånger pengarna, inte alls dumt. Kyrgios, jag vet inte, har han dragit sig ur än? Tror inte det faktiskt. Vinner gör han kanske inte nej.

I toppen Djokovic så klart. Jag trodde nog egentligen att han skulle landa som en ännu större favorit nu när många är borta men jag tror det är lite så att motståndet inte spelar så stor roll. Det finns alltid spelare som han kan förlora mot, men han måste fixa det själv. Så det spelar inte jättestor roll vilka som är med och inte med egentligen. Klart dock, det blir ganska få matcher med relativt tufft motstånd för honom. 1-2 matcher blir det där det inte kommer räcka med att enbart ställa ut skorna.

Medvedev näst på tur och det är ju självklart. Om Djokovic faller ifrån är han den självklara spelaren att slå. Han är också ganska säker mot de jämnåriga kollegorna när det vankas stora matcher.

Zverev tredjehandare, jag är helt enig. Han är den som gynnas allra mest av att spelare försvunnit. Han förlorar ju inte mot sämre spelare utan han kommer hålla sin seedning fram till semi och vem vet, Medvedev kan ju ryka tidigt och då är det vidöppet mot finalen för Zverev som också visat att han har relativt lätt för Djokovic.

Tsitsipas känns väl lite sval kanske. Han måste vara uppe på sin absoluta topp för att kunna stå sig mot toppspelarna och jag är tveksam till att han kommer vara där. Snarare att han kanske blir den högt seedade spelaren som har problem och kanske också ryker tidigt.

Sinner och Rublev, nja, jag tror inte det. Sinner är inte mogen och Rublev har det svårt mot flera av toppkollegorna.

Berrettini mer intressant då skulle jag säga. Viktigt för honom att hamnar rätt till i lottningen men gör han det har han stor chans på en semi. Där är han i grunden underlägsen de nästa, men man måste alltid slå honom och ofarlig är han absolut inte.

Sen dras repet för min del. Nån av de där kommer vinna.

Djokovic bamsefavoriter, Medvedev första utmanare, Zverev kanske det bästa spelet sett till oddset, och Berrettini är den riktiga outsidern som skulle kunna skrälla.