Blogginlägg

Två rätt saftiga tennisgrejer igång just nu. Såna där tennisgrejer som jag tycker är lite roliga. Så givetvis, jag ska skriva om det och jag gör det i ett sånt där gammalt hederligt blogginlägg, där man sopar in lite allt möjligt på samma gång, och så hoppas man få ihop det på något sätt till slut.

Vi kan väl börja med familjen Borg och alltså, vad i hela världen är det som händer?

Det luktar ju lite fylleinlägg över det här. Jag kan så klart inte säga att det är så, men hade jag hittat det här på någon av mina egna sociala medier så hade nog förklaringen varit att jag skrivit det här en extremt sen natt, då sinnena kanske inte var helt på topp. Man är arg, man fantiserar, man är lite mer arg, och sen avslutar man med att tagga alla sina kändiskompisar som man tänker ska komma och hjälpa en, typ.

Familjenborg heter de på Instagram. Jag har ju väldigt svårt att tro att det är Björn som sitter och petar med mobilen. Kvar finns då sonen Leo och mamman och i det här fallet måste det väl rimligen varit mamman. Eftersom det inte är skrivet som om Leo skrivit om sig själv.

Det andas så klart fullständigt vettvillig tennisförälder och när man följt det här spektaklet i något år så börjar det väl mer och mer uppenbart att det faktiskt är något som inte känns helt friskt. Alla de här wildcarden till för honom för stora turneringar som Leo fått enbart på sitt efternamn, det känns inte sunt överhuvudtaget och en förälder med lite vett hade förstås inte låtit det hända.

Och det här…alltså, jag upprepar mig, vad fan är det som händer?

Har man läst lite om detta, Sportbladet har en artikel som är lite rörig, men det verkar som att familjen påstår att under det här uppehållet då banan inte var i speldugligt skick så kom det en man som tvingade Leo att skriva på ett papper om att han skulle lämna walkover.

 

Okej. Jag tog en paus. Därav dubbla mellanslag. Jag var tvungen att skratta av mig lite.

Det kom alltså en man.

Som helt utan anledning.

Ville att Leo Borg, som arrangören, den här mannen var rimligen en av arrangörerna, om han nu hade funnits, gett ett wildcard till turneringen. De gav alltså Leo ett wildcard. Sen gick banan sönder så det inte gick att spela. Sen tvingade de honom att lämna walkover. Hur man nu tvingar någon det. Utsatte de honom för tortyr? Skendränkning? Tryckte de till riktigt hårt där uppe i nacken där det gör så ont om någon trycker? Gjorde de kanske rent av tusen nålar på honom till det att han inte stod ut och skrev på papperet.

Jag tror som sagt inte att Björn är särskilt insyltad i det här. Får jag gissa fritt så tror jag inte han spenderar så mycket tid på sociala medier och jag tror inte han är superinvolverad i Leos tenniskarriär heller egentligen. Men det är klart, han dras ju lite i smutsen när galenskaperna blir så extremt uppenbara och när vi snackar det här landets största idrottshjälte genom tiderna, kanske numera i någon slags konkurrens från en lång fotbollsspelare. Det blir ju lite konstigt. Man vill inte att superhjältar ska framstå som något sådant här.

Jag är mest nyfiken på vad hon tänkte att Federer skulle göra. Eller Nadal för den delen. Kanske Söderling skulle lösa det så att Leo fick ett wildcard direkt till den andra omgången istället? Eller challengerturneringen i Tammerfors, deras konto är också taggat.

Det var det. Vilken sörja. Jag hoppas att de snart gör rätt. Eller att någon säger åt dem att göra rätt. Att Leo, som nu borde börja spela seniortennis, får börja försöka kvala sig in i futureturneringar och där kanske också i bästa fall försöka vinna matcher. För man ska veta det. Det allra mest tragikomiska i det här är ju att de är arga för att de trodde att Leo kunde vinna matchen nu när han ledde med 2-0 i första set. Altmaier är troligen challengertourens bästa spelare just nu. Om han överhuvudtaget skulle försöka hade han vänt det där till 6-2 6-1 någonting, ungefär så nära är Leo de bästa på challengertouren.

Nu till nästa smällkaramell. Det börjar bli lite bökigt för Zverev.

Innan man börjar nysta i detta ska man slå fast några saker.

Zverev är inte dömd för någonting. Han kommer heller garanterat inte bli det. Det finns inga bevis, brotten, eller de eventuella brotten ska man säga, har skett i många olika länder och de är medborgare i olika länder. Dessutom har det nu gått ett år någonting. Det finns inte en möjlighet att någon ska kunna leda någonting i bevis.

På den andra sidan ska man också veta vem det är som nystar i, och skriver om det här. Ben Rothenberg heter han och han är nog den mest ansedda tennisjournalisten som finns. Han har extremt nära kontakt med spelarna och när han går ut och fullständigt karaktärsmördar någon på det här sättet, då har han på fötterna. Han har förstahandinformation och sådan som han ser som hundraprocentigt trovärdig.

Vad handlar det då om?

Han har misshandlat sin tidigare flickvän som gett målande detaljer om hur det hela gått till, när det skett, och om hur hon meddelat ATP hur det ligger till men inte fått något som helst gensvar.

Jag vet inte vad jag tycker egentligen. Eller ja, jag tycker ju otroligt illa om Zverev, med eller utan det här. Men just kring det här fallet, jag är väl mer åt hållet att så länge man inte är dömd för något ska man vara försiktig med att se det som fakta när det bara är ord mot ord som gäller. Och när de som fäktas dessutom är två personer som varit ihop och som kanske inte är så goda vänner längre. Det som på det området kanske är lite försvårande för Zverev är att den här tjejen berättade allt för Rothenberg medan de fortfarande var ihop. Det är kanske inget plus om man vill tänka att det skulle vara någon slags hämndaktion från hennes sida för att förstöra för Zverev.

Var ju inte så muntert det där kanske. Nu börjar vi ladda för lottningen till US Open istället. Med Zverev som en av favoriterna, bara en sån sak. Leo Borg är däremot inte med.