Måndagens godbitar i US Open

Nu. Kör. Vi!

Otrolig mängd matcher i de slams där första omgången spelas över två dagar. Jag tycker det är lite fel, men å andra sidan blir det en riktigt rejäl rivstart, kan man lugnt säga, och det är ju aldrig fel.

Det går inte att se alla matcher. Det går inte ens att se i närheten av alla matcher. Det går att se några stycken. Därför plockar jag ut de godbitar jag tycker man ska följa, och som jag kommer följa extra.

17:00 Paire-Lajovic 1,62-2,50 Bethard

Den här plockar jag egentligen bara ut för att jag tycker oddset på Lajovic är otroligt intressant. Paire har viftat med sig några matcher på sistone men det är nästan som att motståndarna tyckt lite synd om honom och inte velat utnyttja hans skämt till forehand. Lajovic kommer nöta, nöta, och nöta lite till och jag tror inte han kommer vara särskilt snäll. Tycker det luktar lite mardröm spelstilsmässigt för Paire även om han faktiskt har 2-1 i inbördes möten. När det gäller Paire dock, man ska nog inte räkna matcherna från den tid då han fortfarande hade en forehand.

17:00 Anderson-Vesely 1,27-4,20 Bethard

Känns kanske ändå som den bästa matchen med start 17 även om matchen ovan faktiskt lockar mig också. Anderson, kommer han hitta den nivå han vill hålla någon mer gång? Tveksamt kanske. Vesely brukar inte vara rädd för stora turneringar. Kanske ingen match med särskilt mycket finesser men relativt öppet och hög nivå för att vara första rundan ändå.

18:30 Isner-Nakashima 1,60-2,50 Bethard

Isners lottning i den här turneringen är väldigt utvecklingsbar. Det kommer krävas att Medvedev på något sätt skjuter ut sig själv men gör han det, då har Isner faktiskt chansen att nå final skulle jag säga. Inte alls osannolikt att Rublev går till semi på hans halva och Rublev förlorar han ju liksom inte mot. Sen ska allt klaffa så klart och tufft motstånd redan här. Nakashima är högst kapabel och det luktar små marginaler lång väg här. Tycker dock det borde passa Isner okej spelstilsmässigt och han känns i form. Jag tror han vinner.

18:30 Rublev-Karlovic 1,03-18,00 Bethard

På tal om Rublev och Isner. Ingen har väl missat hur extremt dåligt Rublev presterat i de inbördes mötena och de kan nog väldigt enkelt överföras till att servekanoner, det är en mardröm för honom. Det är en av de intressanta faktorerna i den här matchen. Den andra är att Karlovic här spelar sin absolut sista match någonsin. För han är rätt risig numera, han är otroligt långt ifrån att kunna hota Rublev. Det ska vara omöjligt. Bra gjort att kvala in i sin sista turnering dock, Karlovic.

20:00 Tsitsipas-Murray 1,07-10,50 Bethard

Blockbuster står det på atp:s hemsida. Man måste väl kanske skriva så rent pliktskyldigt om man jobbar med en sån sajt. Man önskar ju att det stämde, men det gör det förstås inte. Det Murray håller på med just nu känns helt utsiktslöst. Han har inte ens kapacitet att åter bli topp-30, kanske knappt ens topp-50 igen och han har inte spelstyrka nog att hota någon av de bästa. Sen spelar han väl för att han tycker det är kul liksom, men jag tvivlar att han spelar utan att ha någon slags idé om att han ska bli lite bättre, något han inte kommer bli. Jag tycker verkligen han borde fortsätta sin dubbelsatsning istället. För det här vinner Tsitsipas i raka set, jag ser inget annat.

02:30 Bautista-Kyrgios 1,46-2,95 Bethard

Man fick faktiskt nästan 1,70 på Bautista ett tag efter att oddsen kommit ut. Otroligt bra. Visst har Kyrgios kapacitet, men det är väl ganska lite som talar för att han kommer prestera i den här turneringen. Han har någon slags knäskada, säger att han har i alla fall, och jag tror helt enkelt inte han riktigt är tränad nog för att kunna spela tennis. Rent spelstilsmässigt ska väl det här passa Kyrgios rätt bra. Bautista är helt ur form också. Och Kyrgios är den mer kapabla spelaren om allt stämmer. Jag tror bara inte att allt kommer klaffa för Kyrgios riktigt denna gång. Det hade överraskat mig mycket.

03:00 Medvedev-Gasquet 1,03-18,00 Bethard

Jag har en liten känsla av att det här kan bli en sån där turnering dör Medvedev bestämmer sig för att blåsa på fullständigt från början och fokuserar på att förlora så få gem som möjligt. Jag tror han är i form, jag tror han ser det som att han faktiskt har en stor chans här att vinna sin första stora titel. Väldigt rimlig tanke. Han är tveklöst den näst bästa spelaren i startfältet och jag tycker han fått en ganska bra lottning ovanpå det. Ickematch här i alla fall. Det var många år sen som Gasquet ens försökte när han möter någon av de bästa.

Vi säger så och som alltid. Håll koll på livescoren så ni är med när det händer något spännande och otippat någonstans.