Tisdagens godbitar i US Open

32 nya matcher. Man kan inte se alla, men man kan försöka plocka ut godbitarna.

17:00 Goffin-McDonald 3,20-1,40 Bethard

Jag tänkte, och skrev det redan när han fortfarande var topp-10, Goffin. Att den här nivån, den är liksom inte en topp-10-spelares. Att han skulle rasa på det här sättet, det trodde man kanske dock inte. Det är väl kanske så enkelt dock att han inte riktigt vill spela tennis längre, och då är det nog svårt att komma tillbaka. Oddsen här är väl ett rätt gott exempel på vad som hänt. Han möter en spelare som är runt 30 i världen och anses vara om inte chanslös så i alla fall en otrolig segrare. Inte olika de här två. Två högtempobollare. Blir alltid rätt bra spel när såna möts. Lite enformigt, men oftast bra. Mest intressant i den här matchen dock att se hur Goffin egentligen ser ut nu för tiden.

18:30 Bublik-Hanfmann 1,22-4,90 Bethard

Lite brist på spännande matcher här runt klockan 19 faktiskt. Eller brist på matcher som på förhand ser spännande ut ska sägas. Sen vet ni ju vid det här laget, man ska hålla koll på resultaten. Man kan med fördel göra det här på Bethard där det finns livescore inne på liveoddssektionen på samtliga matcher med ganska fin överblick. När någon lite bättre spelare är illa ute så hoppar man in och tittar på den matchen. Men den här känns lite kul. Dels för att jag tycker det finns en viss skrällrisk. Jag litar inte riktigt på Bublik. Sen är de här också lite lika varandra, men på ett helt annat sätt än i matchen ovan. Här två extremt offensiva spelare som helst inte slår några transportslag utan här kommer det pangas från alla möjliga håll och kanter.

20:30 Nishioka-Sock 1,80-2,15 Bethard

De har spelat två matcher mot varandra bara i år de här två, fyra totalt. Sock har två raka i år och 3-1 totalt. Extremt olika spelare, minst sagt, och i det här fallet passar det nog Sock lite bättre. Han kan stå och bolla med Nishioka i lågt tempo utan att missa och sen har han kraften att slå igenom Nishioka när det är dags att försöka göra det. Som tårta på laxen är Sock också antagligen världens bästa offensiva returnerare. Obegripligt nog är han inte hälften så bra på det i singel som han är i dubbel men han kan kliva in och dra full nytta av Nishiokas veka andraserve och kanske lite grann förstaserven också. Så vill man se en uppvisning i hur någon har svårt för en annan spelare, titta på hur Nishioka har det i den här matchen. Sen är han ju bättre än Sock. Sock är ingen jättebra spelare numera. Dessutom som alltid, han är inte särskilt vältränad så bäst av fem är dåligt för honom. Jag tycker nog ändå han borde vara favorit, så fint odds på Sock här.

22:00 Ivashka-Sandgren 1,27-4,20 Bethard

Tar med den här på grund av oddset lite grann, för jag tycker det är ett bra spel på Sandgren. Ivashka nådde sitt livs framgång i lördags. Alltid lite svårt att ladda om från sånt och ni vet ju, när det vankas stor turnering, då är Sandgren nästan alltid något annat än han normalt är. Spelmässigt, kanske lite bökigt för Ivashka också. Han är egentligen bara noggrann, och så servar han bra. Sandgren är också med noggrann, och returnerar bra. Det kan nog bli lite låst spel här, och det man mycket väl gynna Sandgren som har ett extremt tålamod.

22:00 M.Ymer-Brooksby 3,15-1,42 Bethard

Storebror Elias Ymer fick storstryk i kvalet av Janvier, jag såg inte matchen men från de som såg har jag hört att det inte var så bra. Sen har han hunnit med att förlora mot en spelare som inte finns den här veckan i en challenger också. Trögt för honom, men lillebror Mikael lever livet. Karriärens bästa ranking den här veckan, finalplats i lördags, och nu en superlottning här. Men man ska ju veta vilken nivå Ymer håller. Han är precis innanför de hundra bästa i världens spelstyrkemässigt, så även om han har en superlottning så är han långt ifrån favorit. Men jag tror det här kommer passa honom, så jag skulle säga att oddset är bra. Brooksby har väldigt snabbt etablerat sig på atp-touren senaste månaderna. Han har gjort många bra resultat mot bättre spelare men när han mött spelare han förväntas slå har det inte alltid varit perfekt. Jag minns exempelvis matchen mot Basilashvili i Toronto där Brooksby var i princip paralyserad. Hur blir det här spelmässigt då? Brooksby spelar konstigt. Han varierar. Han är allmänt bökig. Men han gillar inte att driva på spelet genom att liksom nöta ut motståndaren. Han vill stå och trolla lite så att motståndaren tycker det är obekvämt och missar. Om Ymer bara har det tålamod han nästan alltid har här är jag övertygad om att Brooksby kommer bli stressad. Han är också en spelare som påverkas negativt av att det blir jobbigt, Brooksby, så man kan hoppas att Ymer kan driva honom till lite vansinne.

22:00 Fognini-Pospisil 1,62-2,45 Bethard

Man ska kolla på tennis sent ikväll kan man ju säga. Bara att hoppas att de här tre matcherna inte spelas exakt samtidigt. Vet inte om den här matchen behöver någon vidare presenation men ja, Fognini är underhållande, Pospisil är supertråkig, extremt olika personligheter som troligen inte går så bra ihop. Och så luktar det lång och jämn match lång väg.

Djokovic spelar klockan ett mot Rune. Det är väl kanske lite kul. Kul med en ung dansk som kommer bli riktigt bra. Men att se Djokovic möta slagpåsar, kanske inte det jag ställer klockan för ändå.