Eftersnack till onsdagen

Kanske inte så spektakulärt på förhand och heller inte så spektakulärt i efterhand, men jodå, något ska det väl gå att berätta om gårdagens US Open-spel i alla fall.

Otroligt förresten. Alla matcher har hödjpunktsklipp på Youtube. Så marknadsför man sin produkt. Atp har en del att lära där. Det är såhär det borde vara, alltid. Det hade varit extremt bra för tennisen. Atp:s inställning är snarare att färre säkert köper deras abonnemang på de livesända matcherna om de inte visar några höjdpunktsklipp gratis på Youtube. Det är så mossigt och korkat att man liksom bara tar sig för huvudet. Absolut, det tar ju så klart lite tid att göra dessa klipp, men det är nog knappast ogenomförbart. Det handlar om enstaka timmar per dag och det skulle nog atp ha råd med.

Man ska vara försiktig med att klumpa ihop Medvedev med Zverev, Rublev och grabbarna. Han är något helt annat. Det är Djokovic, det är Medvedev, och sen är det en klump spelare. Det är inte Djokovic och en klump spelare bakom. Koepfer försökte riktigt bra ska sägas men han är svårhanterad, Medvedev. Det kan bli något att bita i för Djokovic till slut det där.

Av de högt seedade spelarna var det bara Ruud som rök och det gillar jag ju. Inte för att jag inte gillar Ruud, utan för att jag inte fattar hur han kan värderas så högt som han gör. På hardcourt är han liksom inget bra, och jag gillar ju inte när folk är förvirrade kring hur bra en spelare är. Botic ska han så klart slå, men han är inte bättre på hardcourt än att han kan förlora mot nästan vem som helst en dålig dag, Ruud.

Ruusuvuori fick åka ordentligt mot Bautista. Helt i sin ordning tycker jag, men frågade man oddsen inför matchen ansågs det ju vara jämnt, så det var väl en skräll det här kanske.

En match till som jag tycker det är lite kul att visa. Han är född 1997, Molcan. Mellan bröderna Ymer i ålder alltså. Men han har liksom fortfarande inte riktigt kommit igång med karriären. Han har varit mycket skadad och även när han inte varit skadad har han spelat ganska lite, kanske för att inte bli skadad. Man har alltid sett kapaciteten i honom dock och han har i olika perioder varit en av de bästa spelarna på challengertouren, men det har varit under för korta perioder så han har aldrig riktigt nosat på atp-touren. Förrän nu. Nu är han 140 i världen och med poängen från den här tredje rundan kommer han närma sig topp-100. Grym bollkänsla, grym forehand, jättehög kapacitet. Bäst på grus, men han kan hardcourt också och att slå Nakashima, det är rätt bra det. Molcan i tredje rundan där Isner kanske förväntades ta sig fram. Det är en skräll det.

Vi stannar där, och så hörs vi senare inför torsdagens matcher.