Fredagens införsnack

Idag är det fredag, Idag startar den tredje omgången av US Open. det ska mig veterligen inte sparkas någon boll ikväll, det löste vi ju igår kväll. Hoppas att spanjorerna hade kul i alla fall. Det verkar ju vara viktigt det där, att ha kul när man spelar, att det ska vara kul för alla att titta och allt det där. De kan ju fokusera på det. Så vinner vi istället. Inga genier det där kanske.

Jag kör inte på godbitsupplägget idag. Ni kanske förstår varför. Jag vet inte om man har blivit gammal och inte respekterar de nya spelarna som kommer upp men alltså, det är tunt. Och det är nog inte bara min gubbighet. Det är nog också att det är aningen tunt just nu på vissa håll på topp-50 och det gör att det ramlar in spelare bland de 32 sista här som kanske inte är några superhjältar direkt.

Laaksonen-Gojowczyk. Är det första omgången i challengern i Ulan Bator? Det låter ju väldigt elakt, men helt ärligt, de hade kunnat mötas tidigt i en challenger och det hade inte känts som någon spektakulär match. Att Laaksonen är storfavorit, det känns väldigt tveksamt skulle jag säga. Gojowczyk är den i grunden klart bättre av dem.

Popyrin-Evans är lite bättre. Bra spelare och väldigt viktig match för båda två. För att inte tala om första matchen förresten. Antingen Laaksonen eller Gojowczyk kommer gå till åttondelsfinal i US Open. Det är sjukt det. Men fin chans för de här två också. Åttondel i en slam är i princip deras max skulle jag säga så detta är en chans de vill ta. Popyrin med den bättre serven och den lite tråkigare får man säga. Evans är den som kan hitta på saker. Gör Evans en bra match ska han vinna men Popyrins nivå känns kanske lite stabilare på något vis.

Andujar. Något lite bättre kunde vi väl ändå kasta mot Medvedev. Snark.

Tsitsipas har börjat buas ut av publiken i den här turneringen och ingenting kunde väl kännas mer rimligt. Alcaraz är en sevärd rackare som folk nog kan ta till sig. Han kommer ha ett grymt stöd, Alcaraz och han har det spelmässiga för att stå upp mot Tsitsipas. Frågan är väl hur stark Alcaraz är när det hettar till, det får vi kanske se ikväll. Jag blir besviken om han inte åtminstone pressar Tsitsipas, så mycket tror jag på honom. Dagens bästa match skulle jag säga.

Van De Zandschulp mot Bagnis, då var vi där igen. Van De Zandschulp har knappt spelat några atp-turneringar hittills. Bagnis är otroligt svag på hardcourt. Jag tror Van De Zandschulp, eller Botic som det är enklare att kalla honom, vinner ganska enkelt och en åttondel för honom i en slam, vilken overklig framgång.

Molcan är visserligen kapabel och bra och allt sånt, men visst är han en annan spelare som kanske inte borde vara såhär långt fram. Han känns ganska orädd, men att han skulle kunna störa Svarre, det känns verkligen orealistiskt.

Bautista-Felix, äntligen en match värdig det här skedet i en slam. Kanske är de lite för bra för att mötas såhär tidigt rent av. Möjligen inte de mest sevärda spelarna om man frågar mig men grymt kvalitativ match och jämnt. Råkar man vara uppe vid den tiden så, det där kan bli något.

Och så avslutar vi med Rublev mot Tiafoe. Rublev är den av toppspelarna som är mest beroende av vem han möter skulle jag säga och Tiafoe borde passa honom jättefint. Skulle förvåna mig om Rublev gör en tillräckligt dålig match för att förlora.

Vad ska man spela då om man vill göra det?

Idag hade jag parat ihop några favoriter.

Botic, Svarre och Rublev. 2,32 gånger pengarna. Den är inte alls dum den.