Inför lördagens tennis

Vad säger vi om det här då? Det ska ni allt snart få höra. Vad jag säger i alla fall och det är ju det viktiga.

Rätt fin match vi börjar med faktiskt. det går inte att säga något annat än att Ivashka är väldigt bra just nu. Inte olik i spelstil med Berrettini och det där kan ju slå åt båda håll lite grann. Inte helt enkelt att säga om det generellt gynnar den sämre eller bättre spelaren. Här tror jag kanske lite fördel Berrettini ändå. Jämnt i spelet, Berrettini får mycket mer på sin serve, det borde kunna vara avgörande.

Seppi och Otte är så klart dagens blåbärsmatch. Seppi har med stormsteg varit på väg bort från atp-touren i mer än ett år egentligen men nu kanske han räddar sig här med en åttondel. Ingen given seger alls dock. Otte är väl i nivå med honom och han har så klart sitt livs möjlighet här. Han lär inte ge sig i första taget.

17-2 för Djokovic i inbördes mot Nishikori. Nishikori har inte vunnit den 2014 och man ska väl lägga till att skillnaden mellan cdem knappat någon gång varit större. Djokovic är mer överlägsen än någonsin och Nishikori är inte längre en toppspelare. Jag tycker egentligen att det ska kunna vara lite jobbigt för Djokovic att möta Nishikoris spelstil men Nishikori brukar lösa det för honom genom att konstant vika ner sig som han i princip uteslutande gör mot toppspelarna.

Kul att Monfils är tillbaka lite grann ändå. Och Sinner är knappast i bästa skick. Jag tycker dock att Sinner ska vara så mycket bättre. Det är han som kan driva på spelet och Monfils kommer få det jobbigt. Men Monfils kommer få mer på serven och har han en fin dag så, jag förstår oddsen. Matchen är inte alls given.

Karatsev-Brooksby känns ju intressant. Var har vi Karatsev? Inte där han var i början av säsongen i alla fall. Och hur bra är egentligen Brooksby? Tycker det borde passa Karatsev bra spelstilsmässigt. Han kommer få blåsa på som han vill och Brooksby står knappast emot om Karatsev har en bra dag. Men som sagt, är Karatsev särskilt bra just nu? Det får vi väl se ikväll kanske.

Basilashvili, är Opelka så bra att han ryggar eller är det här ännu en sån där gång då allt bara öppnar sig, och Basilashvili plötsligt är hur bra som helst. Men nja, jag håller Opelka som ett klart snäpp bättre och det borde passa Basilashvili riktigt dåligt spelstilsmässigt. Jag tror Opelka.

Nattmatcherna, nja. Harris har väl en viss chans mot Shapovalov men ingen jättebra match spelmässigt, inte för mig i alla fall. Jag nöjer mig nog efter Opelkamatchen.