Inför söndagens åttondelar

Som jag sa i morse. Det här är inte bra. Men hur fan skulle världens se ut om man vek ner sig så fort det inte är bra. Hade ju inte gått.

Botic är en ren challengerspelare. Duktig sådan, varit i ett par år, men inte sådär monsterspektakulär direkt. Han kanske har chansen att etablera sig som någon slags svag atp-spelare i framtiden men tveksamt. Svarre har inte varit i bästa form på länge men att han skulle förlora den här matchen, helt osannolikt. Bra odds faktiskt på Svarre. Jag tror han vinner enkelt.

Medvedev är bara för bra för de andra. Den här halvan är för mig bara en transportsträcka härifrån och in. Det skulle förvåna mig kraftigt om Medvedev någon gång kommer vara hotad på väg fram till finalen. Evans ska bara inte kunna störa honom överhuvudtaget.

Gojowczyk har haft en lång karriär med enormt många skador. Han har i sina bra stunder varit helt okej på atp-touren men inte mer än så. Längesen dock och han är inte mycket att hurra över numera. Att han är i åttondelen i en Grand Slam-turnering, då är det någonting som inte står helt rätt till och lite är det nog så just nu. Vi är inne i en generationsväxling där bredden inte alls håller den nivå den gjort på senare år. Det är klart att det är svårt att lita blint på Alcaraz men rent kvalitetsmässigt är det stor klasskillnad så han ska vinna.

Och så har vi nattmatchen som i alla fall är jämn, men knappast särskilt bra. Kanske inte i en 250-turnering men i en 500-turnering skulle de absolut kunna mötas i första omgången de här två och man hade inte höjt på ögonbrynen av det. Lite spännande med Tiafoe ändå. Jag tycker han höjt sig en nivå senaste veckorna och visst vore det lite fräsigt att se honom i kvarten. Publiken kommer i alla fall hjälpa honom. De gillar honom.

Bättre än så blir det inte idag och som sagt, helt ärligt, den här halvan av lottningen är ganska död. Medvedev kommer gå till final.